Žadama tvarkyti šulinius gatvėse

sulinys gatveje
Nuotr. Lietuvos automobilių kelių direkcija leidžia savivaldybei naudoti lėšas, skirtas Kelių priežiūros programai, inžinerinių sistemų šulinių tvarkymui Šakių mieste.

Šiais metais Lietuvos automobilių kelių direkcija leido Šakių rajono savivaldybei iš skirto finansavimo kelių priežiūros programai atliekamas lėšas panaudoti įsmukusių ir sulūžusių inžinerinių sistemų šulinių miesto gatvėse remontui.
 
Praėjusią savaitę posėdžiavusi savivaldybės Eismo saugumo komisija vienbalsiai nusprendė, kad šulinių savininkai gali kreiptis į savivaldybę dėl remonto darbų organizavimo ir finansavimo už atliktus šulinių atstatymus. Kaip teigia komisijos pirmininkas Arvydas Šlėderis, šulinių savininkai gali spręsti patys, kurie iš jų vykdys darbus. Pavyzdžiui, UAB „Šakių vandenys“ gali imtis tvarkyti ne tik jų įmonei priklausančius inžinerinių sistemų šulinius, bet ir, pavyzdžiui, šilumos trasų šulinius, kurių savininkai yra UAB „Šakių šilumos tinklai“, pinigai bus skiriami tai įmonei, kuri vykdys darbus. Kaip įsmukusių ir sulūžusių šulinių remonto darbus pasiskirstys įmonės, yra jų susitarimo reikalas.

Kaip sako komisijos narys Valdas Stankūnas, Šakių mieste yra didelė problema su inžinerinių sistemų šuliniais, nes su mašina neseniai remontuotose gatvėse tenka važiuoti kaip per slalomo varžybas. Komisijos narys įvardija V. Kudirkos ir Šaulių gatves, kur neseniai buvo atstatytos kelio dangos, o inžinerinių sistemų šuliniai įsmuko iš karto po rekonstrukcijos. Anot V. Stankūno, reikėtų savivaldybei pasižiūrėti, ar dar yra garantinis laikotarpis, per kurį darbų rangovai turėtų būti priversti ištaisyti broką. Kaip teigia komisijos pirmininkas A. Šlėderis, tie šuliniai po atlikto gatvių remonto buvo atstatinėjami ne kartą, tačiau vietomis jie vis tiek gadina gatvių kokybę. Pasak jo, todėl Direkcija ir liepė iš skirto finansavimo už atlikusias lėšas tvarkyti sulūžusius ir įsmukusius šulinius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.