Priesaiką davusi tarybos narė pasiruošusi naujiems iššūkiams

ugenskiene priesaika
Nuotr. Matematikos mokytoja dirbanti V. Ugenskienė sakė, kad nauja patirtis jos negąsdina, nors supranta, kad naujų potyrių bus.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Spalio 26-ąją vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu priesaiką davė nauja tarybos narė – gelgaudiškietė Valda Ugenskienė. Ji pakeis dabar jau Seimo nare dirbančią bendrapartietę, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narę Ireną Haase. Simboliška ir tai, kad priesaiką, padėjusi ranką ant Konstitucijos, V. Ugenskienė davė Konstitucijos dieną.

V. Ugenskienė prisiekė gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. Ji pasirinko priesaikos tekstą su žodžiais „Tepadeda man Dievas“. Jos priesaiką priėmė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narė Aistė Žilinskienė.

Matematikos mokytoja dirbanti V. Ugenskienė sakė, kad nauja patirtis jos negąsdina, nors supranta, kad naujų potyrių bus, tačiau ji nusiteikusi tobulėti, mokytis ir įsijungti į bendrą komandą.

„Tikiuosi, pavyks priesaiką vykdyti, kurią šiandien daviau, ir tikiuosi dirbti visų rajono žmonių labui. Ne vien savo krašto“, – mintimis po tarybos posėdžio dalijosi naujoji tarybos narė.

Tiesa, ji stebėtojo teisėmis dalyvavo ir Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdyje, kuriame ir dirbs. Po priesaikos davimo tarybos posėdžio metu ji sėdo prie kolegų ir balsavo svarstomais klausimais.

Moteris neneigia, kad prie širdies, kaip ilgametei pedagogei, jai artimesni švietimo klausimai, bet su skaičiais nesipyksta ir kaip tik mano, kad kiekvienam žmogui reikėtų neužsisėdėti vienoje, o eiti į priekį, tobulėti. Nesėdi vienoje vietoje ir ji – moteris aktyviai dalyvauja bendruomenės veikloje, yra buvusi bendruomenės centro pirmininkė, taip pat yra mokyklos tarybos pirmininkė, dalyvauja ir seniūnaičių veikloje.

Beje, į rajono tarybą 2015 m. kovo 1 d. buvo išrinkti šeši TS-LKD sąrašo kandidatai, iš jų taryboje šiuo metu likęs vienintelis Vaidas Balčiūnas. Visi kiti pasikeitė. Štai vietoje mero rinkimus laimėjusio Edgaro Pilypaičio į tarybos darbą įsiliejo Antanas Burkšaitis, Violetai Simonavičienei tapus mero patarėja ją pakeitė Rasita Grincevičienė, Arvydui Šlėderiui priėmus iššūkį ir tapus savivaldybės skyriaus vedėju jį pakeitė Mečislovas Švabas, o Irenai Haase laimėjus rinkimus į Seimą vietoj jos atėjo V. Ugenskienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.