Suspėjo užkirsti kelią korupcijai

grincevicius dokumentai
Nuotr. Šakių savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius informavo, kad projekto paraiška agentūrai bus teikiama dar kartą, tik šį sykį ji yra smarkiai pakoreguota.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Rugsėjo 21 d. laikraščio „Draugas“ straipsnyje „Korupcija – po infrastruktūros gerinimo kauke“ rašėme apie tai, jog savivaldybės vadovai aiškinosi, kas slypi po teikiamu projektu „Šakių miesto susisiekimo infrastruktūros modernizavimas“, pagal kurį 15-ai miesto gatvių numatyta pagerinti techninius parametrus bei įdiegti eismo saugumo priemones.

Praėjusios spaudos konferencijos metu savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius informavo, kad šis projektas buvo kruopščiai peržiūrėtas ir, Centrinei valdymų agentūrai leidus, minėto projekto paraiška teikiama dar kartą, tačiau jau gerokai pakoreguota.

Anot D. Grincevičiaus, susitikus su projektuotojais paaiškėjo, kad už daugiau kaip milijoną eurų (visa projekto vertė 1 mln. 30 tūkst. eurų) numatyta sutvarkyti keletą miesto gatvių, tačiau savivaldybės administracijai į akis krito tai, kad numatyti objektai labai brangiai kainuoja ir neatitinka tikrovės jų techniniai parametrai (gatvių pločiai, ilgiai). Projektuotojai taip pat patvirtino, kad šio projekto sąmata yra gerokai išpūsta, todėl savivaldybei leido atsiimti paraišką ir dar kartą ją pateikti peržiūrėjus numatytų tvarkyti objektų parametrus.

„Projektinė sąmata buvo viršyta du su puse karto“, – aiškina D. Grincevičius.

Pasak administracijos direktoriaus, naujai teikiamoje paraiškoje taip pat numatyta nutiesti naujų dviračių ir pėsčiųjų takų, tačiau atsižvelgiant į tam tikrą infrastruktūros suderinamumą mieste. Savivaldybė stengsis, kad dviračių takai nebūtų tiesiami šiaip sau, bet kur, o vėliau turėtų tęstinumą. Taip pat norima, kad šiuo infrastruktūriniu projektu būtų susieti tam tikri miesto objektai. Dėl to iš visų anksčiau numatytų rekonstruoti 15-os miesto gatvių bus rekonstruojamos tik kelios – Jazminų, L. Giros, dalis Medžiotojų gatvės. Tačiau šis sumažintas objektų skaičius nėra atsitiktinis. Kaip sako rajono meras Edgaras Pilypaitis, geriau jau padaryti mažiau ir kokybiškai, negu kažką tvarkyti tam, kad valdžia galėtų užsidėti sau pliusiuką už padarytus gausius, bet nekokybiškus darbus. Meras kaip pavyzdį pateikia panemunės dviračių ir pėsčiųjų taką, kuriuo skundžiasi ir mūsų krašto dviračių mėgėjai, ir į rajoną užsukę turistai. Prieš keletą metų rajono taryba pritarė vienam iš dviejų variantų, kad panemunėje atsirastų žvyruotas, o ne asfaltuotas ar klotas trinkelėmis dviračių takas. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad šis objektas yra labai nekokybiškas – orams subjurus takas tampa tiesiog nepravažiuojama klampyne. Taip pat jį dažnai išniokoja ir vietiniai ūkininkai, važiuodami į savo dirbamas žemes. Tačiau tuometinis savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas sakė tarybos nariams, kad šie turi apsispręsti, ko nori – ar trumpesnės kokybiškai sutvarkytos dviračių tako atkarpos, ar, renkantis pigesnį variantą, ilgesnio tako. Kad tokios situacijos nesikartotų, siekiama, kad infrastruktūriniai investiciniai projektai būtų vykdomi ir kokybiškai, ir turėtų tęstinumo galimybes.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.