Dviem seniūnijoms – viena darbuotoja

ziziene
Nuotr. Šiuo metu per dvi seniūnijas dirbanti socialinio darbo organizatorė Ramutė Zizienė įsitikinusi, kad su paskirtomis papildomomis pareigomis susitvarkys, bet mažiau laiko  liks tiesioginiam bendravimui su žmogumi.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Nuo lapkričio vidurio Lukšių ir Lekėčių seniūnijos dalinsis viena socialinio darbo organizatore. Ar dėl to nenukentės paslaugų kokybė, klausimas atviras. Be to, jau dabar darbuotoja sako, kad darbo krūvis gerokai padidėjo, seniūnas tokia situacija irgi nepatenkintas, bet administracija turi savus argumentus.

Spalio 5-oji buvo paskutinė Lekėčių seniūnijos socialinio darbo organizatorės Alvydos Kirkickienės darbo diena. Moteris socialinį darbą dirbo 26-erius metus ir sulaukusi pensinio amžiaus išėjo iš darbo. Buvo paskelbta atranka Lekėčių seniūnijos socialinio darbo organizatoriaus pareigoms užimti.

Tačiau nuo lapkričio vidurio Lekėčiuose dvi dienas per savaitę dirbs Lukšių seniūnijos socialinio darbo organizatorė Ramutė Zizienė.

Paklaustas apie šią situaciją Lekėčių seniūnijos seniūnas Ričardas Krikštolaitis patvirtino, kad tai nėra gerai. Seniūnas svarstė, kad dvi dienas atvažiuojančiam socialiniam darbuotojui lieka tik kabinetinis darbas. Lekėtiškiams norėtųsi, kad socialinis darbuotojas Lekėčiuose dirbtų visas penkias darbo dienas.

„Baisiai blogai, kad žemės ūkio specialisto neturime, dabar pusiau neturėsim socialinio darbuotojo... Tai kam čia dar esam mes, išsivaikštom visi ir viskas. Tegul žmonės važiuoja paslaugų gauti į Šakius. Dėl to, kad nėra seniūnijoje žemės ūkio specialisto, gyventojai patiria daug nuostolių. Pavyzdžiui, neturi kur kreiptis dėl kompensacijų už elektros stulpus“, – svarstė seniūnas.

Jis pasakojo, kad anksčiau dirbusiai A. Kirkickienei darbo seniūnijoje būdavo daug, moteris kartu su seniūnu lankė gyventojus, sužiūrėdavo, kad koks gyventojas neliktų be malkų, nesušaltų ir nebūtų paliktas be priežiūros.

„Jei valdžia galvoja, kad taip geriau, tegul vėliau prisiima atsakomybę“, – pokalbį užbaigė seniūnas.

Kodėl Lukšių socialinio darbo organizatorei teks dirbti papildomose pareigose, teiraujamės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Ilonos Šeflerienės. Administracijos darbuotoja paaiškino, kad atrankoje Lekėčių seniūnijos socialinio darbo organizatoriaus pareigoms užimti dalyvavo vienas pretendentas, tačiau jis neatitiko konkurso reikalavimų.

Pasak I. Šeflerienės, Lukšių seniūnijos socialinio darbo organizatorė R.  Zizienė papildomai Lekėčiuose (dvi dienas per savaitę) dirbs iki šių metų pabaigos, o po Naujųjų metų galimai bus vėl skelbiamas konkursas Lekėčių seniūnijos socialinio darbo organizatoriaus pareigoms užimti. I. Šeflerienė tvirtino, kad rajone yra ir daugiau socialinių darbuotojų, kuriems tenka dirbti papildomose seniūnijose. Ji paminėjo, kad, pavyzdžiui, spalio mėnesį Kidulių darbuotoja važiavo į Gelgaudiškį, iš Sintautų – į Kudirkos Naumiestį. Anot pavaduotojos, kol kas niekas nesiskundė, kad kažkam nebuvo suteiktos paslaugos. I. Šeflerienė pabrėžė, kad puikiai žino darbo krūvius ir esą nerimauti nėra ko.

„Kiek žinau, Lekėčiuose spalio mėnesį išvis socialinio darbo organizatoriaus nebuvo. Tuomet klausimo, kad nėra darbuotojo, niekas nekėlė. O spalio mėnuo yra socialiniams darbuotojams ypač įtemptas, nes žmonės pradeda kreiptis dėl šildymo kompensacijų“, – svarstė pavaduotoja.

Praėjusių metų gruodžio 1 d. Lekėčių seniūnijoje gyvenamąją vietą deklaravo 1 tūkst. 511 gyventojų. Socialinėms darbuotojoms teko rūpintis aštuoniomis socialinės rizikos šeimomis ir dar aštuoniomis šeimomis, turinčiomis kitų problemų.

Sutikusi padirbėti per abi seniūnijas Lukšių seniūnijos socialinė darbuotoja R. Zizienė pripažino, kad darbo krūvis padidėjo, tvirtino, kad su dokumentacija tikrai susitvarkys, tačiau gali nukentėti kiti darbai.

„Žmonių lankymas, bendravimas su žmogumi ir informacijos jam suteikimas“, – svarstė darbuotoja ir pridūrė, kad dėl tokių reformų... kažkiek nutolstama nuo žmogaus.

Tiesa, klausimas atviras, ar nebus taip, kad taupant lėšas, kitais metais Lukšių ir Lekėčių seniūnijos ir toliau dalinsis viena socialine darbuotoja. Lygiai taip pat, kaip kai kurie seniūnai vadovauja ne vienai, o dviem seniūnijoms (Sudargo seniūnė vadovauja ir Slavikams, o Žvirgždaičių seniūnas – ir Kudirkos Naumiesčiui).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.