Šeimų taryba – už šeimų rėmimo fondą

atvejo vadybininkes
Nuotr. Šakių socialinių paslaugų centro atvejo vadybininkės Vilmos Sutkaitienės (centre) įsitikinimu, pastaruoju metu žiniasklaidoje eskaluojami vaikų paėmimo iš šeimų atvejai yra išpūstas burbulas.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį ketvirtadienį Šakių socialinių paslaugų centre į susitikimą rinkosi Šeimų taryba. Susitikimo metu susipažinta su atvejo vadybininko funkcijomis, parengtas pasiūlymas steigti šeimų rėmimo fondą.

Šakių socialinių paslaugų centro atvejo vadybininkė Simona Stankevičienė pasakojo, kad atvejo vadybininkas koordinuoja šeimai teikiamą pagalbą. Atvejo vadybininkas gali pasitelkti ir kitus specialistus, o su šeima dirba pagal konkretų Pagalbos vaikui ir šeimai planą.

Atvejo vadybininkės sulaukė klausimų ir dėl žiniasklaidoje eskaluojamo vaikų atėmimo skandalo, teiravosi, kaip reforma palietė mūsų rajono šeimas. Atvejo vadybininkė Vilma Sutkaitienė patikino, kad per šį laikotarpį iš trijų šeimų buvo paimti keturi vaikai.

„Tikrai vaikų iš tų šeimų taip greitai niekas nepaima. Yra tik ekstrinės situacijos, kai vaikai yra paimami“, – tikino specialistė.

Šeimų tarybos pirmininkė Dinara Gudaitienė svarstė, kodėl, pavyzdžiui, šiuo laikmečiu socialiniai darbuotojai nestebi visų šeimų, kurios susilaukia naujagimio. Diskutuota, kad tuo galbūt galėtų užsiimti medicinos darbuotojai.

Susitikime nuspręsta teikti Šakių rajono savivaldybės merui, savivaldybės tarybai ir administracijai rekomendaciją dėl Šeimų rėmimo fondo steigimo. Rekomendacijoje rašoma, kad fondo pagrindinis tikslas – suteikti paramą rajono savivaldybės nepasiturinčioms šeimoms, kai parama būtina dėl sunkių gyvenimo sąlygų, dėl materialių išteklių stygiaus ar esant socialinės atskirties pavojui. Anot D. Gudaitienės, šeimoms skirta parama būtų ne pinigine išraiška, o iš fondo šeimai, kuri neturi, pavyzdžiui, skalbimo mašinos, ji būtų nupirkta.

„Manau, kad didelių pinigų šiam fondui net nereikėtų. Savivaldybės taryba rasti tų lėšų privalėtų. Nes tai yra mūsų žmonės. Ir šeima yra visa ko pagrindas“, – kalbėjo Šeimų tarybos pirmininkė.

Lapkričio 23 d. vykusio savivaldybės posėdžio metu dėl šios rekomendacijos teikimo savo nuomonę išsakė ir rajono meras Edgaras Pilypaitis. Jis priminė, kad per Socialinės apsaugos programą yra remiama daug iniciatyvų, Šakių savivaldybė pirmoji pradėjo mokėti vaiko pinigus – 200 eurų kiekvienam gimusiam vaikui. Mero žodžiais, kitų metų biudžetas „bus trumpesnis“, todėl turėsime įsivertinti, kokius pinigus ir kur skirti.

„Mes visi turėtumėte stengtis, kad žmonės dirbdami darbą už jį gautų atitinkamą, orų atlyginimą, už kurį galėtų apsimokėti visas išlaidas, nusipirktų reikalingus daiktus pats, o ne lauktų pašalpos pavidalu“, – kalbėjo meras ir rekomendavo Šeimų tarybai išanalizuoti, kaip tas fondas veiktų, pateikti fondo nuostatų redakciją.

Rajono savivaldybės tarybos posėdyje Šeimų tarybos narys Vaidas Balčiūnas Tarybos vardu kreipėsi į rajone gyvenančias šeimas ir ragino, įvykus galimai nepagrįstos prievartos prieš šeimą atvejui, kuo skubiau kreiptis į Šakių rajono šeimų tarybą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.