Priedus išsimokėjo be leidimo

paskeviciute meras
Nuotr. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorė Roma Paškevičiūtė darbuotojams išmokėjo priedus, nors nebuvo gavusi savivaldybės administracijos leidimo.


Gruodžio 11 d. laikraščio „Draugas“ straipsnyje „Atlikę pinigai – šventiniams priedams“ rašėme apie tai, kad kai kurios biudžetinės įstaigos iš sutaupytų pinigų mokės savo darbuotojams šventinius priedus. Vėliau paaiškėjo, kad priedų norisi ir toms įstaigoms, kurios pinigų tam nelabai turinčios arba nelabai tai daryti galinčios, pavyzdžiui, Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras (JKSC).

Apie šventinių priedų dalybas savivaldybės įmonėse buvo kalbama ir per gruodžio 19 d. vykusį Finansų ir rajono plėtros komiteto posėdį, kur tiek rajono meras Edgaras Pilypaitis, tiek savivaldybės Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė sakė, kad priedus įmonės galėjo išsimokėti tik tuo atveju, jeigu jos neturi skolų ir nėra gavusios papildomai pinigų iš biudžeto.

„Įstaiga negali būti ta, kuri prašo pinigų iš biudžeto, neturi būti skolų, o metų eigoje susitaupiusi pinigų dėl to, kad darbuotojai sirgo ir taip liko likutinių lėšų įvykdžius visus įsipareigojimus, atsiskaitymus, turi galimybę išsimokėti šventinius priedus, bet kai surinkome visą informaciją, paaiškėjo, kad Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras tų sąlygų neatitinka“, – sako E. Grigaitienė.

Pinigų Šakių JKSC šiais metais iš rajono biudžeto skirta 489 tūkst. 792 eurai, o pati įstaiga iš savo veiklos uždirbo vos 114 tūkst. 317 eurų.

Pasirodo, minėtų taisyklių nepaisė Šakių JKSC direktorė Roma Paškevičiūtė, kuri suskubo išmokėti šventinius priedus savo įstaigos darbuotojams, nors įstaiga už sunaudotą elektrą ir dujas dar nėra atsiskaičiusi. Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja E. Grigaitienė sako, kad dar prieš įvykstant faktui direktorei priminė priedų mokėjimo taisykles. Pasak E. Grigaitienės, tada direktorė R. Paškevičiūtė paprašė elektrą tiekiančios įmonės ESO išrašyti jų įstaigai sąskaitą sausio pirmomis dienomis ir ji tuos pinigus, kurie buvo atsiskaityti už elektrą – 4 tūkst. 300 eurų, – išmokėjo darbuotojams kaip šventinius priedus. Anot E. Grigaitienės, direktorė tada pasiaiškino labai paprastai – jeigu sąskaitos nėra, tai ir mokėti šį mėnesį nėra už ką.

R. Paškevičiūtė „Draugui“ situaciją komentuoti atsisakė.

Administracijos vadovai neslėpė įtūžio ir tokį elgesį vadino direktorės savivaliavimu.

Meras paprašė direktorės R. Paškevičiūtės dėl išmokų parašyti raštišką pasiaiškinimą ir pasiaiškinti, kaip apskritai organizuojamas jų įstaigoje darbas, nes, kaip žinia, šiuo metu baseinas yra uždarytas remontui, bet ten vis tiek dirba visi 35 darbuotojai.

Taip pat vedėja E. Grigaitienė informavo, kad ateinančiais metais lėšos sumažės Griškabūdžio gimnazijai dėl to, kad pastarajai įstaigai buvo šįmet skirta iš biudžeto darželio sanitarinių mazgų įrengimui apie 35 tūkst. eurų, o liko neįrengtos grindys, tačiau įstaiga taip pat užsimojo išsimokėti kalėdinius priedus darbuotojams. Todėl, anot vedėjos, kitais metais jiems vis tiek teks pasidaryti tuos darbus, kurie liko nepadaryti šįmet, tad lėšos bus mažesnės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.