Reagavo į gyventojų pageidavimus

konteineriai
Nuotr. Kaip pageidavo V. Kudirkos gatvės 102-ojo namo gyventojai, bendrųjų atliekų konteinerius laikinai pastatė prie miesto turgavietės, kad gyventojai turėtų galimybę bent jau žiemos metu patogiai atsikratyti atliekomis.


Praėjusių metų gruodžio 18 d. laikraščio „Draugas“ straipsnyje „Nusigauti iki šiukšlių konteinerių – iššūkis“ rašėme apie tai, kaip Šakių miesto V. Kudirkos gatvės 102-ojo namo gyventojai susiduria su nepatogumais norėdami tvarkingai atsikratyti šiukšlėmis.
 
Į 102-ojo namo gyventojų prašymą pastatyti šiukšlių konteinerius arčiau jų namo, prie miesto turgavietės, iš karto sureagavo vietinė valdžia. Dar gruodžio 21 d. vykusioje spaudos konferencijoje mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius informavo, kad į gyventojų prašymą atsižvelgta ir keturi mišriųjų atliekų konteineriai pastatyti prie turgavietės, kaip ir prašė gyventojai. Tokį pageidavimą V. Kudirkos 102-ojo namo gyventojai išreiškė valdininkams dėl to, kad, pakeitus šios gatvės šiukšlių konteinerių stovėjimo vietas, namo gyventojams atliekas teko nešti neįtikėtinai tolimą atstumą daugiabučių namų užkaboriais, kur netgi nėra pėsčiųjų takų. Kadangi V. Kudirkos 102-ajame name gyvena daug vyresnio amžiaus ir neįgalių asmenų, kai kurie pilietiški gyventojai ėmė minti valdiškų įstaigų slenksčius prašydami pastatyti šiukšlių konteinerius arčių jų namo, prie miesto turgavietės, nes čia yra galimybė šiukšlių vežėjams patogiai juos išvežti.

Tačiau, kaip informavo B. P. Vainius, šis sprendimas yra laikinas, kad minėto daugiabučio namo gyventojai turėtų galimybę bent jau žiemos metu patogiai atsikratyti atliekomis. Pavasarį visos V. Kudirkos gatvės šiukšlių konteinerių vietos bus dar kartą peržiūrimos, nes, kaip žinia, šiemet žadama pradėti įgyvendinti investicinį projektą, pagal kurį bus tvarkoma visa Siesarties pakrantė. Taip pat artimiausiu metu ketinama įrengti atliekų konteinerių aikštelę, kaip ir rašėme straipsnyje, pasiesartyje, prie V. Kudirkos gatvės 82-ojo namo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.