Kas turi, gali, nori ar nenori dirbti?

tarnauskas mindaugas
Nuotr. Kontrolės komiteto pirmininkas Mindaugas Tarnauskas jam mestus kaltinimus atmeta ir sako, kad tai tik politikavimas ir noras pasikandžioti. Rajono meras mano kitaip.  


Rajono meras Edgaras Pilypaitis, kreipdamasis į Zanavykų frakciją, siūlė apsvarstyti jų nario, Kontrolės komiteto pirmininko Mindaugo Tarnausko elgesį dėl faktiškai nevykdomo darbo. Meras frakcijai rekomendavo su savo bendražygiu pasikalbėti arba siūlyti kitą Kontrolės pirmininko kandidatūrą.
 
Į frakciją, cituodamas Reglamento, pagrindinio tarybos darbą nusakančio dokumento, punktus, meras kreipėsi paskutiniojo tarybos posėdžio metu.

Pasak mero, Kontrolės komitetas teikia savivaldybės tarybai išvadas dėl savivaldybės kontrolieriaus (savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos) veiklos rezultatų, tačiau iki šiol esą niekas jokių išvadų nei regėjęs, nei svarstęs. Kaip informavo E. Pilypaitis, iki lapkričio 5d. turėjo būti apsvarstytas savivaldybės kontrolieriaus metų veiklos planas, kuris buvo išsiuntinėtas elektroniniu paštu, tačiau iki šiol tyla. Taip pat meras atkreipė dėmesį, kad Kontrolės komiteto posėdžiai turėtų vykti bent kartą per ketvirtį, bet, jo žiniomis, posėdžiai buvo balandį ir gegužę, o ir tie du buvo labiau susiję su atskirų gyventojų skundų nagrinėjimais.

„Darbas nevyksta. Esu atsakingas už visos tarybos veiklą, todėl prašau nepraleisti to pro pirštus“, – sakė meras.

Jo nuomone, frakcija turėtų apsvarstyti M. Tarnausko kandidatūrą arba siūlyti kitą galimą pirmininką, nes Kontrolės komiteto pirmininko postas priklauso opozicijai.

Pats M. Tarnauskas sako tokios mero pozicijos niekaip nevertinantis ir vadina tai politikavimu prieš rinkimus. Jis kelia retorinį klausimą – nejau, jeigu jis serga ir turi nedarbingumą, posėdžio negalėtų rengti komiteto pavaduotas?

„Ar gali? Gali. Ar nori? Ne“, – mintimis dalijosi pašnekovas, pridūręs, kad pavaduotojo pareigas eina būtent mero atstovaujamos partijos žmogus (anksčiau pavaduotoja buvo Irena Haase, dabar Rasita Grincevičienė).

M. Tarnauskas sako, kad jei tik yra proga įkąsti, tai ir kandama, bei priduria, kad galbūt kaip tik reikėtų džiaugtis, jog Kontrolės komiteto posėdžiai neįvyko, nes klausimai valdančiai daugumai nepatogūs. Be to, pasak pirmininko, nemažai klausimų apskritai buvo sužlugdyta, jiems nepritarta. Šio darbo esą niekas nenori, nes, priešingai nei darbiniuose komitetų posėdžiuose, šiam projektus, kaip ir darbotvarkę, turi rengti pats pirmininkas. Tad jis sakė nenorintis veltis į politikavimą  ir linkėjo naujais metais daugiau susitelkimo bei susiklausymo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.