Slidūs keliai ir toliau tikrins vairavimo įgūdžius

nuo kelio
Nuotr. Pastaruoju metu rajone fiksuojama daug neįskaitinių eismo įvykių. Nuotraukoje – kelyje Lukšiai–Gerdžiūnai–Kriūkai įvykusi avarija.

Prasidėjus permainingiems žiemos orams, dažnas vairuotojas susiduria su iššūkiu – suvaldyti automobilį slidžiame kelyje. Galimai dėl slidžios kelio dangos praėjusį penktadienį rajone įvyko itin skaudi nelaimė, kurios metu žuvo du žmonės.
 
Nors šios tragiškos avarijos aplinkybės dar tiriamos, bet viena iš versijų yra ta, kad dėl slidžios kelio dangos vienas automobilio vairuotojas išvažiavo į priešingą pusę ir trenkėsi į kitą automobilį. Tačiau policijos pareigūnai kasdien vyksta į iškvietimus ir dėl to, kad nesuvaldyti automobiliai verčiasi į griovius, nuvažiuoja nuo kelio sankasų ir kt. Tokie įvykiai policijos eismo įvykių suvestinėse nėra registruojami, jeigu nėra nukentėjusių asmenų, tačiau policijos pareigūnai juos fiksuoja savo suvestinėse ir kiekvieną savaitę jų mūsų rajone yra po keletą.

Sausio 8 d. kelyje Lukšiai–Gerdžiūnai–Kriūkai Akėčių kaimo ribose vidurdienyje šalikelėje taip pat gulėjo ant šono apvirtęs automobilis. Šis įvykis  galimai irgi įvyko dėl itin slidžios kelio dangos.

Kaip jau ne kartą yra sakęs Šakių kelių tarnybos vadovas Antanas Pauliukevičius, vairuotojai, esant tokioms oro sąlygoms, turi patys būti budrūs ir pasirinkti saugų greitį, o ne maksimalų leistiną. Vadovas ne kartą yra pabrėžęs, kad žiemą slidaus kelio neįmanoma išvengti, nepaisant to, kaip dažnai tarnyba juos valo ar barsto, o nepatenkintų kelių priežiūra visada buvo ir bus.

Beje, sinoptikai žada, kad artimiausiu metu oro sąlygos išliks sudėtingos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.