Dalyvavo diskusijoje

Pertvarkius regionų struktūrą pagal institucinės globos procesų pertvarkos reikalavimus, Šakių rajono savivaldybė buvo priskirta Tauragės regionui. Praėjusį trečiadienį Tauragėje vyko apskritojo stalo diskusija, kurioje dalyvavo Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, vyriausioji specialistė Milda Savukaitienė, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Aušra Pavydienė.

Diskusijos iniciatorė – Tauragės regiono, Šakių ir Šilutės r. savivaldybių pertvarkos procesų ekspertė Marijona Janavičienė, ji akcentavo, kad svarbus sklandus perėjimas nuo institucinės globos prie tokių paslaugų, kurios geriausiai atitiktų žmonių poreikius.
 
L. Pocevičiūtė informavo, kad susitikimo dalyviai supažindinti su įgyvendinamomis ir artimiausiu metu planuojamomis įgyvendinti veiklomis, diskutuota apie ES investicijas, kurios numatytos pertvarkos įgyvendinimo laikotarpiui. Diskusijos dalyviai taip pat turėjo galimybę susipažinti su regiono savivaldybių šeimoje ir bendruomenėje teikiamomis ir planuojamomis teikti socialinėmis paslaugomis be tėvų globos likusiems vaikams ir asmenims, turintiems proto ar (ir) psichikos negalią.
Išsakyta mintis, kad globa šeimoje iš visų globos formų yra svarbiausia ir palankiausia forma vaiko asmenybės vystymuisi. Susitikimo metu pristatytos ir kitos globos formos. Šakių rajono savivaldybė įvardyta kaip viena iš daugiausiai nuolatinio dėmesio naujoms globos formoms, globėjų šeimų paramai skirianti savivaldybė.

Ateityje numatoma ir daugiau tokio pobūdžio diskusijų bei susitikimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.