Pažymos išduodamos lengva ranka

naujokaitis remigijus
Nuotr. Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis nesupranta, kodėl darbingi žmonės susiveikia pažymas – esą negali dirbti.

Vasario 5 d. vykusio seniūnijų seniūnų pasitarimo metu rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus Leonora Pocevičiūtė pateikė informaciją apie asmenis, kurie už socialinę pašalpą dirba bendruomenės labui.
 
Anot L.Pocevičiūtės, per praėjusius metus 607 asmenys už socialines pašalpas atliko visuomenei naudingą veiklą. Iš jų 354 tvarkė aplinką, 127 – parkus, miškus, medelynus, 23 padėjo socialinės, švietimo ir sveikatos, kultūros institucijose, 13 – nevyriausybinėse organizacijose, 16 teikė socialines paslaugas, 38 įsijungė organizuojant renginius, 36 atliko kitus darbus.

„Asmenims, kurie, pavyzdžiui, kapoja malkas, atlieka kitus darbus, darbo birža išduoda individualios veiklos pažymą. Noriu patikslinti, kad jei asmuo gauna socialinę pašalpą, tai nėra atleistas nuo visuomenei naudingos veiklos vien dėl to, kad turi individualios veiklos pažymą“, – aiškino vedėja.

Ji išsakė ir dar vieną pastebėjimą, kurį išgirdo iš gyventojų, kad kai kuriose seniūnijose seniūnai neleidžia atidirbti už pašalpas pas vienišus, pagyvenusius žmones: „Akcentuoju, kad galima atidirbti pas vienišus asmenis, tai yra patvirtinta ir „Gyventojų telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos apraše.“

Dėl asmenų, atidirbančių už socialines pašalpas, turėjo pastabų Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis, kuris tvirtino nesuprantąs, kodėl šeimos gydytojai lengva ranka išduoda medicinines pažymas – esą žmogus negali dirbti fizinio darbo.

„Visuomenei naudingas darbas – tai ne kokios statybos. Ateina gana sveikas žmogus, atneša pažymą, kad negali dirbti visuomenei naudingų darbų. Gauna sau pašalpą, o jūs, durniukai, dirbkit“, – piktinosi seniūnas.

Dėl šio klausimo administracijos vadovai žadėjo aiškintis su medikais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.