Trukt už vadžių... ir vėl Kontrolės komitetas

pilypaitis tarnauskas
Nuotr. Meras Edgaras Pilypaitis (kairėje) sako, jog jau nusibodo kalbėti apie Mindaugo Tarnausko vadovaujamo Kontrolės komiteto neveiksnumą, o šis atkerta, kad meras visuomenei pristatinėja dar nepatvirtintas ataskaitas, ir dėl to kreipėsi į Etikos komisiją.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Dar sausio pradžioje rašėme, kad meras Edgaras Pilypaitis Zanavykų frakcijai siūlė apsvarstyti jų nario, Kontrolės komiteto pirmininko Mindaugo Tarnausko kandidatūrą ir įvertinti tarybos nario tinkamumą eiti minėtas pareigas. Kadangi iš principo situacija nepasikeitė, prie klausimo grįžta tarybos posėdyje sausio pabaigoje, lakoniškai šis klausimas aptartas ir praėjusią savaitę spaudos konferencijos metu.

Apie Kontrolės komiteto pirmininko neveiklumą pastaruoju metu kalbama išties nemažai. Šį klausimą norėta aptarti po paskutiniojo tarybos posėdžio, tačiau M. Tarnauskas iš posėdžio dingo dar šiam nepasibaigus. Nustebusi atrodė tiek frakcijos seniūnė Rima Rauktienė, neturėjusi atsakymo, keis ar nekeis pirmininką (nes postas priklauso būtent opozicijai), pečiais trūkčiojo ir Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotoja Rasita Grincevičienė, sakiusi, kad buvo gavusi pirmininko pažadą situaciją aptarti. Mat ją netenkina mesti kaltinimai esą posėdžių rengimą gali inicijuoti ji. Čia turi ką pasakyti ir meras, argumentuodamas, kad jeigu jų partijai priklausanti pavaduotoja imsis iniciatyvos, tikėtina, bus apkaltinta norinti uzurpuoti opozicijos teisę vadovauti Kontrolės komitetui.

„Jau nusibodo tą temą eskaluoti, kad Kontrolės komitetas veiklos nevykdo. Pasiteisinimai, kad neturi daugumos, visiškas politikavimas, nes pagal Vietos savivaldos įsakymą aiškiai parašyta, kad Antikorupcijos ir Kontrolės komitetų pirmininko kandidatūra priklauso opozicijai. Pasakykite, kada opozicija yra dauguma?“ – retorinį klausimą kėlė E. Pilypaitis, pridūręs, kad jei pirmininkas sirgo, galėjo pateikti informaciją.

„Išmokas kaip tarybos narys gavo, tai kur ta liga?“ – kalbėjo spaudos konferencijos metu meras.

Pasak jo, tikrai matoma tai, kad tarybos narys važinėja ir dirba su kandidatu į prezidentus Gitanu Nausėda, o visa kita...

Kaip paaiškėjo spaudos konferencijos metu, net ne iniciatyvos, o elementaraus darbo iš Kontrolės komiteto tikisi ir administracijos direktorius Dainius Grincevičius, mat komitetas nepareiškęs pozicijos ir nenagrinėjęs UAB „Šakių komunalinis ūkis“ veiklos audito ataskaitos.

„Laukiu Kontrolės komiteto posėdžio“, – sakė D. Grincevičius.

Administracijos vadovai pripažįsta, kad darbo čia įdėti tikrai reikia, įsigilinti būtina, o ir pati įmonė problemiška, būtent tai patvirtino ir Kontrolės ir audito tarnyba.

„Problemos bus sprendžiamos. Po audito ataskaitos įvertinimo bus ryžtingi sprendimai“, – žadėjo administracijos direktorius.

Tai kada gi tas posėdis?

„Klauskite komiteto pirmininko“, – patarė D. Grincevičius.

Klausiame. M. Tarnauskas informavo, kad posėdis numatytas jau vasario 11 d. Plačiau jis sako visos šios situacijos nekomentuosiąs, nes viską jau pasakė anksčiau. Politikas ir toliau laikosi pozicijos, kad čia nėra nieko daugiau – tik mero politikavimas.

„Aš geriau paklausčiau, kaip pristatinėjama mero ir tarybos ataskaita, jei ji dar nepatvirtinta taryboje“, – sakė Kontrolės komiteto pirmininkas.

Dėl to jis kreipėsi ir į savivaldybės Etikos komisiją.

„Esminė problema ta, kad Šakių rajono savivaldybės taryba dar nėra priėmusi sprendimo dėl ataskaitos, dėl kurios yra savivaldybės organizuojami vieši renginiai, kas pažeidžia savivaldybės tarybos darbo reglamentą ir kuriuos galima sieti su artėjančiais savivaldybių tarybų rinkimais bei nepažymėta politine reklama. Prašau įvertinti šiuos faktus“, – kreipimesi rašo tarybos narys.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.