Griškabūdyje problemos kaip ir visur kitur

naumavicius ataskaita
Nuotr. Griškabūdžio seniūnijos seniūnas Saulius Naumavičius (stovi) vardijo atliktus darbus miestelio gerovei ir pasidžiaugė, kad juos padaryti padeda visa Griškabūdžio bendruomenė.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Vasario 20 d. 2018 m. rajono savivaldybės tarybos ir mero ataskaita buvo pristatyta keturioliktoje, paskutinėje – Griškabūdžio seniūnijoje. Seniūnas Saulius Naumavičius apžvelgė nuveiktus praėjusių metų darbus ir planuojamus nuveikti šiais metais.

Griškabūdžio dienos centre gausiai susirinkusiems seniūnijos gyventojams seniūnas detaliai išvardijo, kur buvo panaudotos 2018 m. iš biudžeto gautos lėšos – 162 tūkst. 747 eurai. Aplinkotvarkai buvo skirta 70 tūkst. 823 eurai, iš jų 3 tūkst. 200 eurų panaudota gatvių apšvietimui (seniūnijos teritorijoje įrengta 317 šviestuvų), už vandenį kapinėse sumokėta 700 eurų, atliekų išvežimui iš kapinių – 3 tūkst. 200 eurų ir kt.

„Šita suma būtų kur kas didesnė, bet mes žaliąsias atliekas Griškabūdžio ir Paluobių kapinėse rūšiuojam, taip sutaupom apie 5 tūkst. eurų, kad galėtume įsigyti medžiagų ir kažką padaryti gyventojų labui“, – tvirtino seniūnas.

Praeitais metais seniūnas susitiko su visų penkių gyvenviečių seniūnaičiais, aptarė kelių programą, išklausė gyventojų prašymus ir skundus. Pasak seniūno, pernai daug darbų atlikta miestelio skvere: pastatyti šviestuvai, perkloti bordiūrai, vietoj senos gyvatvorės pasodinti šermukšnių krūmai. Griškabūdžio bendruomenės iniciatyva skvere pastatyti suoleliai. Penkiolika šviestuvų įrengta Patašinės ir Katilių gyvenvietėse. Pasak seniūno, pasitarus su Paluobių seniūnaite pradėta tvarkyti Paluobių civilinių kapinių ir šventoriaus tvora. Seniūnas pasidžiaugė, kad administraciniame Griškabūdžio seniūnijos pastate pastatytas šildymo katilas, pritaikytas kūrenti smulkintą medieną (kainavo 7 tūkst. 800 eurų). Kūrenant smulkinta mediena, sutaupoma apie pusantro tūkst. eurų. Gyventojų saugumui Griškabūdžio centre sumontuotos naujos vaizdo stebėjimo kameros su visa reikalinga įranga. Pasak seniūno, per metus nuveikta ir kitų prasmingų darbų – prieš miestelio šventę Onines buvo nuplauta bažnyčios varpinė, Griškabūdžio bendruomenės centrui minint 15 m. veiklos sukaktį, prie tvenkinio pastatyta skulptūra „Eglė žalčių karalienė“, kurią išdrožė tautodailininkas Audrius Kaukas.

„Noriu padėkoti ūkininkams ir kitiems geriems žmonėms, kurie padeda padaryti mano išvardytus darbus: Rolandui Baltrušaičiui, Vytautui Legotai, Algiui Sarpaliui, Jonui Naujokaičiui ir kitiems“, – veiklos ataskaitą užbaigė seniūnas.

Kaip ir kitose seniūnijose, gyventojams aktualiausi yra keliai ir gatvės. Pasak seniūno, seniūnijos kelių priežiūrai buvo gauta 25 tūkst. 170 eurų. Seniūnas dar informavo, kad rajono Kelių priežiūros ir plėtros programoje 2019 m. numatyta išasfaltuoti Novos gatvę bei dalį Tilto g. Bliuviškiuose, 2020 m. – Novos g. Griškabūdyje, 2021 m. – Pušyno g. Paluobiuose.

Susitikime dalyvavęs rajono vicemeras Bernardinas Petras Vainius, apžvelgdamas bendrą rajono kelių būklę, patikslino, kad Griškabūdžio seniūnijoje išasfaltuota 45 proc. gatvių.

Gyventojai pirmiausiai skundėsi dėl prastų Atžalyno ir Birštono gatvių būklės, seniūnas pažadėjo, kad dalis Atžalyno gatvės dar šiemet bus naujai pažvyruota. Kaip paaiškėjo, Birštono gatvei skirtas žvyras kažkur dingo. Bene labiausiai nepatenkinti Pievų gatvės gyventojai.

„Nuo 2012 m. yra kasiojama gatvė. Jau ketvirtą kartą kasa. Šiuo metu ją pavadinčiau jau dumblyno gatve. Neina išvažiuoti iš namų. Kur mums kreiptis, jokios pagalbos nesulaukiam...“ – skundėsi griškabūdietė.

Seniūnas paaiškino, kad kvietėsi rangovus, čia atlikusius darbus, kurie jau užpylė duobes skalda.

Gyventojai teiravosi dėl kelių Paluobiai–Zapyškis bei Griškabūdis–Lukšiai asfaltavimo. Pasak rajono mero Edgaro Pilypaičio, į 2018–2020 m. asfaltavimo programą šie keliai nepatenka, belieka tikėtis, kad bus įtraukti po 2021m. Rajono vadovai ragino griškabūdiečius teikti prašymus Kelių direkcijai dėl minėtų kelių asfaltavimo.

Gyventojams aktualus ir mokinių pavėžėjimas, kadangi maršrutiniai autobusai stoja tik stotelėse, vaikams tenka eiti kelis kilometrus iki jų. Konkrečiai gyventojai klausė, ar nebūtų galimybės autobusui užsukti vaikų paimti į Katilius.

Griškabūdžio ugniagesių komandos ugniagesys Valdas Girdauskas pasidžiaugė, kad seniūnijoje sumažėję gaisrų, gyventojams priminė, kad vyksta akcija „Gyvenkime saugiai“ ir kad ugniagesiai lankysis pas gyventojus, pats V. Girdauskas pasiryžęs aplankyti net 101 gyventoją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.