Išankstiniame balsavime – rinkėjų aktyvumas

rinkimai isankstiniai
Nuotr. Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Šakiuose prie balsadėžių atėjo 525 rinkėjai.

2019-ųjų metų rinkimų maratonas prasidėjo – trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 val. ryto iki 20 val. vakaro savivaldybės pastatuose vyko išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose. Šakių rinkimų apygardos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė pastebi, kad rinkėjai ypač aktyvūs.
 
Pirmąją išankstinio balsavimo dieną pilietinę valią Šakiuose pareiškė 525 rinkėjai. Iš jų 13 iš kitų rajonų. Kaip informavo apygardos pirmininkė, specialiuose punktuose, tai yra ligoninėje, rajono globos įstaigose, balsavo 151 pilietis.

Ketvirtadienį rinkėjai taip pat aktyviai rinkosi prie balsavimo urnų. Kai kurie į savivaldybę skubėjo dar prieš 8 val. Iki 10 val. ryto jau buvo balsavę per 60 rinkėjų. Lyginant su ankstesniais metais, kaip sako L. Sniečkuvienė, aktyvumas gerokai didesnis, nes įprastai per dieną balsuodavo 300–340 žmonių. Seimo rinkimuose piliečiai balsavo ypač vangiai. Pirmąją išankstinio balsavimo dieną jų nebuvo nei 200.

Balsavimas namuose prasideda penktadienį ir vyks iki šeštadienio. Namuose gali balsuoti tie rinkėjai, kurie yra neįgalūs ar ligoti.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks sekmadienį, kovo 3 d., nuo 8 val. iki 20 val.

Antrasis savivaldos rinkimų turas vyks kovo 17 d.

Vyriausioji rinkimų komisija skelbia, kad Šakiuose – 25 tūkst. 453 rinkėjai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.