Paramos krepšelis bus skurdesnis

Šakių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius informuoja, kad kovo 12 d. iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF) planuojama pristatyti paramą maisto produktais. Paramą maisto produktais gaus 2 tūkst. 991 asmuo.

Šį kartą planuojamą maisto produktų krepšelį sudarys kiaulienos konservai ir sausi pusryčiai. Maisto paketus paramos gavėjai seniūnijose privalo atsiimti nuo kovo 14 d. iki kovo 22 d.
 
Socialinės paramos skyrius apgailestauja, kad dėl tiekėjų pateiktų netinkamų pasiūlymų buvo nutrauktas ir iš naujo pradėtas vykdyti maisto produktų viešasis pirkimas, o tiekėjams apskundus priimtus sprendimus, šio viešojo pirkimo procedūros dėl kai kurių pirkimo dalių tęsiasi iki šiol. Dėl šios priežasties gausesni ir įvairesni produktai sunkiau besiverčiančius asmenis pasieks vėlesnių dalijimų metu – balandžio, birželio, rugpjūčio, spalio ir gruodžio mėnesiais.

Maisto produktų krepšelį 2019 m. iš viso sudarys 19 skirtingų produktų (pirmos rūšies kvietiniai miltai, miltų mišinys keksui, makaronai, grikiai, ryžiai, greito paruošimo avižų košė, cukrus, rapsų aliejus, kiaulienos konservai, vištienos konservai, konservuota burokėlių sriuba, konservuota raugintų agurkų sriuba, konservuoti žalieji žirneliai, konservuotos keptos pupelės pomidorų padaže, saldūs sausi pusryčiai, avižiniai sausainiai su šokolado gabalėliais, saldintas sutirštintas pienas, UAT pienas, razinų ir riešutų mišinys).

Paramą gali gauti šeima (asmuo), kai bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam nariui (arba vienam gyvenančiam asmeniui) neviršija 1,5 VRP dydžio (183,00 Eur), išimties atvejais – 2,2 VRP (268,40 Eur) .

Vadovaujantis labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ bendradarbiavimo sutartimi, asmenys, kurie du kartus iš eilės neatsiima maisto produktų, išbraukiami iš paramos gavėjų sąrašų ir dėl paramos maisto produktais turi kreiptis iš naujo.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.