Rajono „valstiečiams“ vadovaus naujas pirmininkas

skaizgirys janusevicius
Nuotr. Šakių „valstiečių“ partijos vairą iš Raimondo Januševičiaus (dešinėje) perėmė Tomas Skaizgirys, kuris viliasi „dvejus metus atidirbti žmonėms“.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Antradienį į visuotinį susirinkimą rinkosi Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Šakių skyriaus nariai, kurie faktiškai vienbalsiai nusprendė, kad nuo 2017-ųjų sausio skyriui vadovavusį Raimondą Januševičių pakeis ūkininkas ir tarybos narys Tomas Skaizgirys. Nuo šiol būtent jis bandys skyrių vesti į šviesų rytojų, susigrąžinti sąžiningus ir norinčius dirbti bei bendrauti paprastai ir žemiškai.

Pasak R. Januševičiaus, sprendimas išsirinkti naują pirmininką – normalus demokratinis procesas, nes pagal partinę sistemą pirmininko kadencija – dveji metai.

„Mano požiūriu turi būti rotacija. Tai ne mano partija, į kurią ateinu visiems laikams. Kuo daugiau rotacijos, tuo labiau partija vystosi, auginasi lyderius ir paprasčiau pačiai partijai“, – sako R. Januševičius pabrėžęs, kad jis pats niekur neatsitraukia ir užriby nelieka – jis išrinktas pirmininko pavaduotoju.

„Tikrai nesiruošiu palikti Tomo, kaip mane paliko buvęs pavaduotojas Valiukas. Tada neturėjau jokios pagalbos, skyrius buvo susipriešinęs, nes, pasitraukus lyderiui Juozui Bertašiui, nebuvo kam perimti, nebuvo ruošiama pamaina. Dabar dirbsime bendrai“, – kalbėjo dvejus metus skyriui vadovavęs pirmininkas.

Naujasis pirmininkas T. Skaizgirys atviras: negalima užsimerkti prieš rinkimų rezultatus, kurie byloja, kad galbūt žmonėms reikia ne to, ką „valstiečiai“ turėjo ir siūlė. Be to, akivaizdu, kad ir „valstiečių“ rinkėjų balsai pasiskirstė į tris dalis ir atiteko ne tik tikriesiems „valstiečiams“, bet ir dviem komitetams su valstietiškomis šaknimis. Tačiau esmė, pasak naujojo skyriaus pirmininko, ne tik tai – nuspręsta grįžti prie pradmenų ir atsigręžti į žemės ūkį. Pasak T. Skaizgirio, niekam ne paslaptis, kad R. Januševičių daugelis ypač stipriai gretino su kultūriniu darbu, bet ne politika ar žemės ūkiu.

„Aš pats jį laikau labai stipriu kultūros darbuotoju Lietuvos mastu“, – mintimis dalijosi pašnekovas, tačiau galbūt būtent toks požiūris R. Januševičiui ir kišo koją kaip politikui, o ir ūkininkai, anot pirmininko, galbūt jautėsi šiek tiek pamiršti.

Tiesa, be T. Skaizgirio kandidatūros, skyriaus nariai pirmininku svarstė perrinkti R. Januševičių, taip pat siūlyta Valdo Stankūno kandidatūra, tačiau šiems atsisakius pasiūlymą priėmė T. Skaizgirys.

„Trečią kartą einu į tarybą, matau ir augantį žmonių pasitikėjimą, tai parodė ir šie rinkimai, todėl negaliu į tai nekreipti dėmesio ir tiesiog sėdėti taryboje“, – sako skyriaus pirmininkas, pripažinęs, kad apsisprendimas nebuvo labai lengvas.

Paklaustas apie planuojamus darbus ir vizijas, T. Skaizgirys sako, kad norėtų susigrąžinti sąžiningus ir norinčius dirbti partiečius, žada kviestis naujus ir veiklius žmones, tačiau apskritai nesisieloja dėl nubyrėjusių skyriaus narių.

„Ne skaičiuje esmė. Kokybė geriau. Geriau 50 aktyvių, nei 300 nežinomų“, – mano pirmininkas ir sako, kad žmonėms ypač reikia paprasto, žmogiško bei žemiško bendravimo, santykio su ūkininkais, tad tikina sieksiantis įvairiapusiško bendradarbiavimo tarp ūkininkų, bendruomenių, paprastų žmonių.

Tarp prioritetinių darbų jis įvardija ir siekį atgauti žmonių pasitikėjimą partijos skyriumi, žada būti aktyvia frakcija taryboje, teikiančia pastabas bei pasiūlymus, stebinčia ir kontroliuojančia oponentų darbą, „kad turimi resursai patektų tikslingai visuomenės naudai, o ne interesų grupėms”, taip pat ketina ieškoti verslo pritraukimo galimybių, žada būti tarpininkais tarp rajono žmonių ir Vyriausybės bei pan.

„Dvejus metus tikiuosi atidirbti žmonėms“, – sako T. Skaizgirys.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.