Nauja šluota gerai šluoja

traktorius sluota
R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr. Sintautuose šį pavasarį gatves šluoja traktorius su nauja šluota „Talex“, kurią seniūnija neseniai įsigijo.


Posakis „Nauja šluota gražiai šluoja“ turbūt ne iš piršto laužtas. O dar geriau, kai ta šluota būna ne rankinė, o mechaninė – darbas vyksta dar efektyviau. Tokiu nauju pirkiniu nuo šiol galės džiaugtis sintautiškiai, mat šį pavasarį į gatves išriedėjo traktorius su nauja šluota „Talex“.
 
Mechaninės šluotos rajono seniūnijose yra ne naujiena – turi ir Šakių, ir Gelgaudiškio, Griškabūdžio seniūnijos. Taip pat anksčiau šluotą gatvėms šluoti turėjo ir Sintautų seniūnija, tačiau laikui bėgant ji susidėvėjo. Šluoti Sintautuose yra ką, sako seniūnas Kęstutis Birbilas, turėdamas galvoje tai, jog jų miesteliu dažnai pravažiuoja žemdirbiai su įvairia technika, o kur dar įmonių transportas. Poreikis ypač padidėja pavasarį, kai ant asfalto iš laukų suvelkamas dumblas. Tiesa, be rankų darbo nebus apsieita: pasak seniūno, šluota nepasiekia šiukšlių prie pat šaligatvio, todėl reikės tas vietas sušluoti rankinėmis šluotomis.

Nauja šluota Sintautų seniūnijai atsiėjo apie 3,5 tūkst. eurų.

Sintautų seniūnas džiaugiasi ne tik nauja šluota – nuo šių metų seniūnijos pirmajame aukšte įrengtas jaukus priimamasis. Čia gyventojų patogumui pastatytas stalas ir kėdė bei įrengtas mygtukas tiems, kuriems sunku užlipti į antrą seniūnijos aukštą. Taip pat gyventojų patogumui atnaujinami ir seniūnijos pastato laiptai. Pasak seniūno, laiptai jau buvo susidėvėję, sutrūkinėję ir po žiemos nušiurę, nesaugūs, tad šiuo metu atnaujinama jų danga.

K. Birbilas sako, kad būtų gerai ir visą pastatą renovuoti iš išorės: senos pastato sienos jau neekonomiškos, leidžia šilumą lauk, be to, pastatas  apšepęs. Tačiau, norint pradėti tvarkyti pastato sienas, kartu reikia galvoti ir apie stogą, nes tas jau irgi atitarnavęs. Sienų neapsimokėtų pradėti remontuoti neperdengus stogo. Deja, tokios investicijos – ne seniūnijos kišenei, tad kol kas šie planai tik svajonėse, o kol jie virs realybe  – dar teks palūkėti.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.