Visi lygūs, bet kažkas lygesnis?

Dar senosios sudėties taryba paskutiniojo posėdžio metu padidino kainą asmenims su sunkia negalia Kukarskės globos namuose. Tiesa, nors įstaigos vadovė to prašė dar metų pradžioje, sprendimas priimtas tik balandžio 19 d. Be to, prabilta, kad šis sprendimas galimai neteisingas kitų tokio pobūdžio įstaigų atžvilgiu.

Tarybos nariai Romas Pukinskas, Valdas Stankūnas teiravosi, ar tikrai norint priimti sprendimą reikėjo beveik trijų mėnesių jį parengti. Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė aiškino, kad laiko reikėjo išties nemažai, nes iš pradžių buvo prašoma kainą didinti daug daugiau nei jau patikslintame ir tik balandžio pradžioje pateiktame prašyme.
 
Tad pagal priimtą sprendimą, už kurį, beje, balsuota ne vienbalsiai (jam pritarė tik 13 tarybos narių, 10 susilaikė), Kukarskės globos namuose nustatyta socialinės globos kaina asmenims su sunkia negalia bus 920 eurų per mėnesį (buvo 780 eurų).

Argumentuojama, kad kainą būtina didinti dėl minimalios algos bei pareiginės algos bazinio dydžio didėjimo. Atkreipiamas dėmesys, kad darbuotojų atlyginimą sudaro ne tik pastoviosios, bet ir kintamosios dalies koeficientas, kuris priklausė nuo metinių užduočių vertinimo. Be to, pastebimas ir slaugomų asmenų didėjimas, tad didėja ir išlaidos slaugai reikalingoms priemonėms, inventoriui ir pan.

Tačiau, pasirodo, įstaigos vadovė Asta Pranaitienė be savivaldybės tarybos palaiminimo darbuotojams pakėlė algas, o tai ir nepatiko tarybos nariams bei rajono merui.

„Kodėl pirma atlyginimai, o paskui reikalauja pinigų. Ar ne atvirkščiai turėtų būti?“ – klausė Juozas Puodžiukaitis.

Jam pritardama Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė aiškino, kad iš tiesų tik turėdamas pinigus įstaigos vadovas turėtų nustatyti algas, neviršydamas darbo užmokesčiui patvirtintų lėšų.

„Iš to, kas buvo pakomentuota, tai darosi išvada, kad buvo šioks toks pasavivaliavimas – nesuderinta, neatsiklausta...“ – svarstė meras Edgaras Pilypaitis, apgailestavęs, kad posėdyje nėra ir pačios vadovės, kuri paaiškintų savo sprendimo motyvus.
Kai kuriems tarybos nariams kilo klausimų, kodėl keliama tik vienos rūšies globos kaina (tik asmenims su sunkia negalia), štai Rasita Grincevičienė klausė, ar šis sprendimas apskritai neišbalansuos kitų įstaigų ir kaip jos reaguos, nes, tarybos narės tikinimu, Kukarskės globos namuose, lyginant su kitomis tokio pat pobūdžio įstaigomis, darbuotojų atlyginimai bus 20 proc. didesni.

L. Pocevičiūtė sakė, kad jeigu būtų keliama ne tik globos kaina su sunkia negalia, bet ir globos kaina asmenims su negalia, iš biudžeto reikėtų daugiau nei 200 tūkst. eurų. Be to, ji aiškino, kad sprendimą vis vien reikia pritarti, nes to nepadarius „dotuoti įstaigą tektų metų eigoje“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.