Partijos pirmininkas ragino „viso šito nesugadinti“

socialdemokratai paluckas
Naujais skyriaus nariais džiaugėsi ir pažymėjimus jiems įteikė du pirmininkai – skyriaus vadovas Darius Jakavičius (kairėje) ir partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį savivaldybės posėdžių salėje surengtas Lietuvos socialdemokratų (LSDP) Šakių skyriaus tarybos posėdis, kuriame dalyvavo ir partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius pasidžiaugė, kad nors jis skyriui vadovauja bemaž 40 dienų, partijos bičiuliais nusprendė tapti 14 naujų narių ir tai, pasak pirmininko, tik pradžia, nes jis užsibrėžęs dar labiau aktyvinti ir dar plačiau skleisti socialdemokratines idėjas.

Ragino nesugadinti reikalo

Svečiuose apsilankęs G. Paluckas džiaugėsi galimybe būti Šakiuose ir partijos bičiuliams dėkojo už įdėtą darbą, pastangas bei indėlį visų prabėgusių rinkimų metu.

„Tai buvo išbandymas ne tik mums, bet ir kitoms partijoms, tačiau mes jį išlaikėme labai ir labai gerai“, – konstatavo partijos pirmininkas, pabrėžęs, kad 200 tūkst. rinkėjų, balsavusių už LSDP sąrašą, yra geriausias rezultatas partijai Europos Parlamento rinkimuose per visus rinkimus ir dabartinė situacija daug geresnė nei 2016 m. po vykusių Seimo rinkimų.

Tad jis mano, kad partija nesėkmių ruožą jau įveikė ir ragino visus pasistengti „viso šito nesugadinti.“

„Nes turime labai neblogų pavyzdžių kitose partijose, kur tiek lyderis, tiek frakcija, tiek visi kiti sėkmingai gadina sau gyvenimą, tad nebūkime tokie ir mokykimės iš svetimų klaidų“, – sakė svečias.

Nori pritraukti jaunimo

Būtent apie partijos, tiksliau, skyriaus plėtrą, stiprinimą, aktyvinimą kalbėjo ir naujasis skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius, kuris skyriui vadovauja nuo balandžio 26 d. Jis pasidžiaugė, kad ant jo stalo –14 naujų partijos bičiulių pažymėjimų, tarp kurių 13 narių visiškai nauji, anksčiau nedalyvavę politiniame gyvenime. Jis pasidžiaugė naująja partijos nare Agne Kereišiūte, kuri, ko gero, apskritai yra viena jauniausių skyriaus narių. Mergina dar tik baigė 11 klasių, tačiau skyriaus pirmininkas, kuris, beje, ir buvęs jos mokytojas, jai jau mato ir pareigas – padėti jaunimo grupės koordinatoriui dirbti su jaunimu. Bendru sutarimu jaunimo grupės koordinatoriumi išrinktas Mindaugas Venckūnas, kuriam darbas su jaunimu ne naujiena – vyras yra pedagogas, šiuo metu eina ir „Varpo“ mokyklos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jo manymu, partijai žmones reikia užsiauginti, įvesti į ją, tad jis ketina Šakių skyriuje įsteigti jaunimo grupę ir į ją įtraukti kuo daugiau jaunimo, supažindinti jį su socialdemokratinėmis idėjomis, stengtis tomis idėjomis sudominti.

Ne tik džiaugėsi

Skyriaus rinkimų štabo vadovė Kristina Geršvaltaitienė trumpai aptarė Europos Parlamento bei prezidento rinkimų rezultatus ir pasidžiaugė, kad Šakiuose socialdemokratų rezultatai yra geresni nei visos šalies. Tačiau susirinkimo metu ne tik džiūgauta ir džiaugtasi. Štai D. Jakavičius, kad ir gana abstrakčiai, vėl prabilo apie anksčiau skyriuje buvusią skaidrumo ir viešumo stoką, informavo, kad kol kas nepavyko finansų ir turto perdavimas, nes iki tol už tai atsakingi asmenys sutartu laiku tiesiog nepasirodė. Tokiais įvardyti buvusi iždininkė Kristina Lebedžinskienė, atsakinga sekretorė Jurgita Savickienė, protokolus rašiusi Ramutė Alytė Bastienė ir buvęs skyriaus pirmininkas Viktoras Lebedžinskas. Dabartinė skyriaus iždininkė Aušra Bizaitė teigė, kad jos turimoje medžiagoje yra tam tikrų neatitikimų, bet tiek ji, tiek dabartinis skyriaus pirmininkas vylėsi, kad jau šią savaitę pavyks viską išsiaiškinti ir išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus. Tai girdėdamas ramiai sėdėti negalėjo V. Lebedžinskas, patikinęs, kad visko gyvenime būta, pripažino, kad galbūt jo vadovavimo metu padaryta tam tikrų klaidų, tačiau abejojo, ar verta ir šį kartą dirbusius anksčiau linčiuoti viešai.

Gryninsis narius

Apie tai, kad skyriuje yra nario mokesčio nemokančių narių kalbėta jau balandžio 26 d. vykusio surinkimo metu. Jau tada prabilta, kad reikia susižiūrėti sąrašus ir susitikrinti, kiek yra tikrųjų narių, o kiek galbūt tik sąrašinių. O kad tikrai yra tokių, kurių niekas nematęs, niekas apie juos negirdėjęs, šįkart patvirtino ir D. Jakavičius. Tai apžvelgė ir apie narių aktyvumą, nario mokesčio mokėjimą kalbėję grupių pirmininkai ar atsakingi asmenys, žadėję padirbėti šiuo klausimu.

Beje, nors Šakių grupė yra didžiausia, tačiau, kaip teigė šios grupės pirmininkės J. Savickienės pavaduotojas M. Venckūnas, grupėje šiuo metu dviprasmiška padėtis – grupės pirmininkė nepriklauso skyriaus tarybai, apskritai esą grupėje jaučiama trintis. Tiesa, išsamiau, kas toje grupėje negerai, nedetalizuota. Galbūt apie tai buvo kalbama antroje susirinkimo dalyje, kurioje spaudos atstovai buvo paprašyti nedalyvauti, nes ir įvardyta, kad yra dalykų, ir nelabai gražių, kuriuos norėtų išsiaiškinti tarp savų. Kita vertus, spauda šįkart į renginį pakviesta oficialiai, ko šioje partijoje seniai nebūta, tad jaučiasi, kad nauja šluota stengiasi šluoti tikrai naujai.

Ragino galvoti apie rinkimus

G. Paluckas susirinkimo metu pristatė ir planuojamą partijos turą „Tūkstantis miestelių“, kuris įvardytas kaip sudėtinė Seimo rinkimų kampanijos dalis. Pasak partijos pirmininko, šio turo tikslas ne rinkiminės kampanijos metu susitikti ir pabendrauti su žmonėmis ir nebūti apkaltintiems esą rinkėjai politikams įdomūs tik prieš rinkimus. Taip pat norima pasišnekėti ir su pačiais partiečiais. Ture, planuojama, dalyvaus tiek partijos vadovybė, tiek frakcija, tiek naujai išrinkti Europos Parlamento nariai.
Beje, nors darbotvarkėje ir nebuvo įtrauktas klausimas dėl kitų metų rudenį vyksiančių Seimo rinkimų, tačiau tai padaryti paragino partijos narys Bernardinas Petras Vainius.

„Kuo anksčiau atsikeli, tuo daugiau darbų padarai“, – sakė jis, pabrėžęs, kad kitos partijos apie tai galvoja ir namų darbus jau darosi.

Nuspręsta, kad grupės galimus kandidatus išsirinks iki rugpjūčio 15d., o paskui tinkamiausią kandidatą rinks skyrius. Tarp galimų variantų jau šįkart pasiūlyta Raminta Jakelaitienė, rimtai tokią galimybę sakė svarstysiantis pats pasisiūlęs Martinas Eimutis, nes jis mano, kad turi pakankamai politinės patirties, jaučia ir šeimos palaikymą. Beje, ir skyriaus bičiuliai kalbėjo, kad geriau kandidatuotų tikrai to norintis žmogus, o ne iš reikalo. Visgi galutinis socialdemokratų pasirinkimas paaiškės tik rudenį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.