Įmonės planai stringa dėl neatsakingų rangovų

nuotekos geliu g
UAB „Šakių vandenys“ įgyvendindama vandentvarkos projektą šiuo metu nuotekų trasas tiesia Šakių mieste, kur planuojama skirtingose gatvėse nutiesti 1,78 km nuotekų surinkimo tinklų. (Skaitytojo nuotr.)


Įpusėjus vasarai Šakių mieste gyventojai pastebi iškasinėtus šaligatvius, susiduria su laikinais nesklandumais, kai tenka apvažiuoti sunkiasvorę techniką, dirbančią gatvėse. Šakiuose jau kuris laikas tęsiami vandentiekio ir nuotekų valymo trasų įrengimo darbai. Kai kuriose didelėse rajono gyvenvietėse tokie darbai jau baigti, o kai kur net nepradėti.

Šakiuose nuotekų tinklai šiuo metu vedžiojami Siesarties, Gėlių, Kęstučio, Šešupės gatvėse, o Striūpų gatvės gyventojai pagaliau sulauks taip ilgai žadėto vandentiekio trasų. Įgyvendindama UAB „Šakių vandenys“ projektą „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra Šakių rajone“ įmonė numačiusi minėtose gatvėse nutiesti apie 0,36 km vandens tiekimo bei apie 1,78 km nuotekų surinkimo trasų. Nutiesus vandens tiekimo tinklus, prie jų prisijungti galės 14 būstų gyventojai, o baigus nuotekų surinkimo tinklus tokia galimybe galės pasinaudoti ne mažiau kaip 47 būstai (114 gyventojų).

Jau kuris laikas nuotekas tvarkyti centralizuotai gali griškabūdiečiai, nes projekto „Nuotekų surinkimo tinklų statyba Griškabūdyje“ rangos darbai baigti. Pagal projektą čia įrengta 3,84 km naujų nuotekų tinklų, pastatyti ir valymo įrenginiai, siurblinės, kėlyklos. Rangovų įmonė UAB „Statybų ritmas“ jau baigia atstatyti apgadintas miestelio gatves ir šaligatvius. Griškabūdis – vienas iš stambiausių šio projekto objektų. Dar pernai buvo kalbama apie tai, kad užbaigus šį projektą Griškabūdis taps viena iš nedaugelio rajono stambiųjų gyvenviečių, kur nuotekų tinklais turės galimybę naudotis kone kiekvienas gyventojas.

Anot UAB „Šakių vandenys“ projektų vadovo Rimanto Venso, darbai šiuo metu vyksta ne tik Šakių mieste, bet ir Plokščiuose, kur įrenginėjama apie 0,83 km geriamojo vandens tiekimo trasa Nemuno gatvėje.

Kaip sako projektų vadovas, netrukus turėtų prasidėti nuotekų surinkimo tinklų rekonstrukcija Lukšiuose, kur numatyta rekonstruoti apie 1,05 km trasų.

UAB „Šakių vandenys“ dar buvo numačiusi pradėti tokių tinklų rekonstrukciją Gelgaudiškyje, tačiau šiuo atveju pažadų netesėjo rangovai, kurie dėl neaiškių priežasčių darbų nepradėjo ir sutartį su jais teko nutraukti.

Neprasidėjo ir numatyta vandens tiekimo bei nuotekų surinkimo tinklų statyba Kudirkos Naumiestyje, nes konkursą laimėjusi įmonė bankrutavo. Sintautuose bei Kiduliuose UAB „Šakių vandenys“ buvo užsimojusi pastatyti geriamojo vandens kokybės gerinimo įrenginius. Tačiau ir čia įmonei koją pakišo rangovai, kurie nevykdo darbų, atsilieka nuo grafikų.

Anot R. Venso, įgyvendinant tokius svarbius gyventojams ir įmonei projektus, labai retai iš karto pasiseka surasti patikimus rangovus. Įmonės UAB „Šakių vandenys“ projektų vadovas sako, kad labai džiaugiasi, jog stambiausiam objektui Griškabūdžio miestelyje darbus pavyko nupirkti iš pirmo karto ir sklandžiai, o kitiems objektams tinkamų rangovų taip greitai rasti nepavyko. Kai kuriuos UAB „Šakių vandenys“ rado tik paskelbę konkursą penktą ar šeštą kartą, tačiau ir tai buvo atvejų, kai sutartis teko nutraukti dėl įvairių priežasčių. Tačiau, nepaisant nesklandumų, darbai vyksta, tai gyventojai akivaizdžiai mato aplenkdami išraustas pakeles ir gatvėse besidarbuojančią techniką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.