Priminė apie pamirštas deklaruoti pajamas

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) informavo, kad priminimus apie pamirštą pareigą deklaruoti 2018 m. gautas pajamas išsiuntinėjo 500 Marijampolės apskrities gyventojų.
 
VMI primena, kad iki š. m. gegužės 2 d. deklaracijas privalėjo pateikti tie gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą su pažyma ar buvo įsigiję verslo liudijimus (net ir tuo atveju, jei negavo pajamų), pardavė trejus metus nuosavybėje neišlaikytą transporto priemonę ar dešimt metų nuosavybėje neišlaikytą nekilnojamąjį turtą, gavo nuomos pajamų iš gyventojų ar bet kokių pajamų iš užsienio valstybių ir kt. Šie gyventojai turėjo pateikti GPM308 deklaracijas (gyventojų pajamų mokesčio). Pajamas už praėjusį mokestinį laikotarpį privalėjo deklaruoti apie 33 tūkst. Marijampolės apskrities mokesčių mokėtojų, iš jų, naujausiais duomenimis, deklaravo 30 tūkst. Likusių deklaracijų mokesčių administratorius kol kas laukia ir šiomis dienomis išsiuntinėjo priminimus.
 
Deklaruoti pajamas turėjo ir gyventojai, kuriems buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) ir dėl šios priežasties jie privalėjo perskaičiuoti metinį NPD. Kaip ir anksčiau, deklaruoti pajamas turėjo mokesčių mokėtojai, kuriems buvo privalu pateikti turto deklaracijas dėl jų pačių ar sutuoktinių užimamų pareigų (politikai, valstybės tarnautojai, kt.), taip pat individualių įmonių savininkai ir mažųjų bendrijų bei ūkinių bendrijų nariai, gavę pajamų iš šių įmonių ar bendrijų.

VMI pažymi, kad pranešimai siunčiami ir tiems gyventojams, kurie pajamas yra deklaravę, tačiau jų deklaracijose mokesčių administratorius randa neatitikimų arba turi klausimų dėl pateiktų duomenų.

VMI duomenimis, visoje šalyje už 2018 m. mokestinį laikotarpį pajamų deklaracijas iš viso pateikė 1 mln. 322 tūkst. gyventojų. Daugiau nei 697 tūkst. mokesčių mokėtojų pateikė deklaracijas su grąžintina GPM suma, jiems buvo grąžinta beveik 110 mln. eurų GPM permokų. Beveik 379 tūkst. Lietuvos gyventojų pateikė deklaracijas su mokėtina GPM suma, jie turėjo sumokėti 172 mln. eurų GPM.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.