Vykdo projektą, skirtą laikinam įsidarbinimui

Šakių darbo birža įgyvendina trijų metų trukmės (2009-10-15 - 2012-10-14) projektą „Laikinieji darbai“. Nors Šakių rajone šiuo metu nėra aukščiausias nedarbo rodiklis, vienas pagrindinių tikslų - sudaryti sąlygas laikinai įsidarbinti bedarbiams iš aukščiausio nedarbo teritorijų ir ekonominius sunkumus patiriančių įmonių darbuotojams priverstinių prastovų metu ar dirbantiems ne visą darbo laiką.

Šakių darbo biržos direktorės pavaduotoja Vilija Tamošaitienė teigė, kad projekto įgyvendinimo metu Lietuvoje viešuosiuose darbuose galės dalyvauti ne mažiau kaip 13 000 bedarbių, įspėtų apie atleidimą iš darbo darbuotojų, įmonių, patiriančių ekonominius sunkumus, dirbančiųjų ne visą darbo laiką ir darbuotojų priverstinių prastovų metu. Ekonominius sunkumus patiriančių įmonių darbuotojai viešuosius darbus galės dirbti ir kitose įmonėse, tačiau tik tuomet, kai bus padaryti atitinkami pakeitimai teisės aktuose.

Šiuo momentu subsidijos darbo užmokesčiui mokamos tik vienai projekto tikslinei grupei – ekonominius sunkumus patiriančių įmonių darbuotojams, dirbantiems ne visą darbo laiką.  

„Laikinųjų darbų“ projekte gali dalyvauti įmonės, įstaigos, organizacijos ar kitos organizacinės struktūros, nepriklausomai nuo jų formos ir pavaldumo, taip pat registruoti ūkininkų ūkiai, žemės ūkio bendrovės, patiriančios ekonominius sunkumus ir dėl to priverstos mažinti darbuotojų darbo laiką. Jei darbuotojui, sumažinus darbo laiką, paliekamas nepakeistas darbo užmokestis, toks darbo laiko sumažinimas nesietinas su ekonominiu sunkumu.

Pasak V. Tamošaitienės, projekto rezultatų siekiamumas, praėjus 6 mėnesiams nuo dalyvavimo priemonėje pabaigos, išlaikyti ne mažiau 60 procentų projekto dalyvių (bedarbių) darbo vietų , o su ekonominius sunkumus patiriančios įmonės darbuotojais neturėtų būti nutrauktos darbo sutartys.
 
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.