Merui – naujos pareigos

Trečiadienį Marijampolės regiono plėtros tarybos pirmininku vienbalsiai išrinktas Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis, pavaduotojo pareigos patikėtos Marijampolės savivaldybės tarybos nariui Albinui Mitrulevičiui.
 
„Tai garbingos, bet kartu ir labai darbingos pareigos, pareikalausiančios daug laiko ir pastangų derinant įvairius tikslus ir siekius. Teks užbaigti, ką esam suplanavę ir pradėję 2014–2020 metų finansavimo etape ir galvoti apie naują finansinį laikotarpį 2021–2027 metams. Tikiuosi supratimo, pagalbos ir patarimų, o geranoriška kritika lai būna nukreipta tiesiausių ir trumpiausių kelių paieškoms dėl mūsų regiono – Sūduvos – klestėjimo“, – teigė E. Pilypaitis, automatiškai tampantis ir Nacionalinės regionų plėtros tarybos nariu.
 
Marijampolės regiono plėtros tarybos pirmininko kadencija truks tiek, kiek ir mero, kaip tarybos nario, įgaliojimai.

Pasak mero, žalia šviesa uždegta ir vietinių kelių vystymo projektui iš ES lėšų, taip pat padaryta nemažai pakeitimų, į projektų sąrašą įtraukti ir Šakiai.

„Čia ta istorija, kai techninis projektas buvo padarytas už 2,5 mln., kai realiai turėjom virš milijono. Tada viską stabdėm, projektą taisėm, kai kur atsisakėme dalies gatvių, kad tik atitiktume pinigų sumą“, – teigė meras, pridūręs, kad papildomai Šakiai turėtų gauti apie 60 tūkst. eurų, kurie būtų skirti J. Basanavičiaus gatvės šaligatvių sutvarkymui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.