Gelgaudiškis atsikrato nereikalingo katilinės kamino

kaminas griauna
Praėjusį pirmadienį smalsūs gelgaudiškiečiai galėjo stebėti unikalų vaizdą, kaip sprogdinamas griūna ilgus metus nenaudojamas mokyklos buvusios katilinės 30 m aukščio kaminas.  Facebook nuotr.


Rugpjūčio 19 d. gelgaudiškiečiams neeilinė diena – čia sprogdinimo būdu buvo nugriautas senasis mokyklos buvusios katilinės 30 m aukščio kaminas, kuris it koks vaiduoklis prie mokyklos pastato stovėjo ilgus metus nenaudojamas, buvo avarinės būklės.

Dar žiemą, kai Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis gyventojams teikė savo metinės veiklos ataskaitą, buvo perspėtas, kad jam teks pasukti galvą, kur dėti po nugriovimo atlikusį statybinį laužą, mat buvo ieškomi rangovai senojo katilinės kamino griovimui. Tąkart į susirinkimą gausiai susirinkusius gyventojus domino ir kiti dalykai, pavyzdžiui, kada bus baigti tvarkyti senų „barakų“ pamatai, kurie vis dar likę po gyventojų namų langais, nors pačius statinius seniūnija savo darbuotojų pastangomis nugriovusi. Gyventojai seniūnui pažėrė daug pageidavimų, ką ir kuriame seniūnijos kampe reikėtų sutvarkyti. Regis, vienas iš daugelio seniūniją slėgusių balastų pradėtas tvarkyti – seniūnui teliks pasirūpinti kamino griuvėsiais.

Kaip sako savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, net porą metų savivaldybė ieškojo įmonės, kuri atliktų tokio statinio griovimo darbus. Šakių rajone šiems darbams atlikti nė viena įmonė neturėjo techninių galimybių. Tik šiais metais buvo surasta kauniečių UAB „Detonas“, kuri apsiėmė nugriauti senąjį mūrinį mokyklos kaminą, kurio aukštis siekė 30 metrų.

Anot seniūno V. Dabravolskio, mūrinis kaminas nenaudojamas stovi jau daugiau kaip 15 metų. Seniūnas kamino griovimo procese nedalyvavo – buvo išvykęs į Kidulius, tačiau grįžęs rado plytų krūvą. Paklaustas, kas sutvarkys kamino griuvėsius, seniūnas sako, kad tikriausiai jais turės pasirūpinti seniūnija, tačiau kur juos dės, dar reikės galvoti.

Paklaustas, ar seniūnija jau pasirūpino ir sutvarkė „barako“ pamatus, kaip žadėjo gyventojams žiemą, seniūnas sako, kad kol kas „nepriėjo iki šių darbų“, nes dirbo kitus darbus, tačiau, vos tik nudirbs svarbesnius, skubės tvarkyti pamatų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.