Iš laikinos vedėjos lūpų – kritika ir pastabos

Laikinai Socialinės paramos skyriaus vedėjos pareigas einanti Daiva Pilypaitytė informavo, kad vadovaujantis ministro įsakymu skyriaus specialisčių buvo tikrinta, ar žmonės, gaunantys paslaugas į namus, yra patenkinti jų kokybe. Laikinoji vedėja apgailestavo, kad, deja, taip nėra, ir sakė, kad tikrinamai bus atliekami ir ateityje.

Pasak D. Pilypaitytės, keliose skirtingose seniūnijose buvo patikrinti keli paslaugų gavėjai ir peršasi išvada, kad tobulėti yra kur.
 
„Darbuotojų atostogų laikotarpiu asmeniui nėra užtikrintas paslaugų teikimas ir kokybė“, – sakė ji.

Be to, ji citavo ir aplankytų žmonių komentarus.

„Neblogai, nes tos darbuotojos kitaip nesuspėja, turi bėgti pas septynis–aštuonis žmones, tai tik džiaugiamės, kad išvis ateina“, – citavo D. Pilypaitytė ir pabrėžė, kad taip neturėtų būti, nes svarbu orientuotis ne tik į kiekybę, bet ir į kokybę.

Jos nuomone, blogai, kai paslauga neužtikrinama darbuotojų atostogų metu, tačiau Socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė komentavo, kad tokiu atveju reikėtų ir papildomų etatų.

Rajone, be Šakių socialinių paslaugų centro, dienos socialinę globą ir paslaugas į namus teikia ir UAB D. Zaleckienės ambulatorija. Socialinės paramos skyriaus duomenimis, liepos mėnesį pagalbą į namus gavo 115 asmenų, dienos socialinės globos paslauga suteikta 30. Tačiau poreikis nėra visiškai patenkinamas – šiuo metu 10 asmenų laukia paslaugos į namus, dienos socialinės globos – aštuoni. Kad ir nekaip skamba, bet eilė dažniausiai pasislenka tik tuomet, kai kažkuris iš klientų miršta.

Visgi D. Pilypaitytė Socialinių paslaugų centrui turėjo ir daugiau pastabų. Konkrečiau – ją domino, kaip yra su laiptų kopikliu, kuris suteikia galimybę žmonėms vežimėliuose lipti laiptais aukštyn ir žemyn, padedant lydinčiam žmogui. Anot laikinosios vedėjos, šis įrenginys jau dvejus metus (!) išnuomotas vienai įstaigai (Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrui – red. past.), tad ji domėjosi, kaip tokiu atveju paslauga būtų suteikta besikreipiančiam fiziniam asmeniui, nes gaunama nusiskundimų, kad žmonėms kartais sunku patekti į kai kurias įstaigas, kur yra laiptai. V. Bielskienė pabrėžė, kad kopiklis išnuomotas vadovaujantis galiojančiais teisės aktais ir į laikinosios vedėjos klausimą, ar toje įstaigoje jis nuolat naudojamas, direktorė patikino, kad taip. Visgi D. Pilypaitytė siūlė pamąstyti, kaip spręsti kopiklio klausimą, kad juo galėtų naudotis daugiau žmonių, o ne viena konkreti įstaiga kelerius metus iš eilės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.