Darbus pradėjusi įmonė dingo kaip į vandenį

aikste gelgaudiskyje
Vienas iš savivaldybės įgyvendinamų miestelių projektų pakibo ant plauko dėl to, kad darbininkai metė darbus vos jiems prasidėjus. Objekte daugiau nesirodo Gelgaudiškio turgaus aikštę turintys įrengti rangovai – aikštė stovi tuščia, nors čia turėtų vykti intensyvus darbas.

Gelgaudiškyje savivaldybė įgyvendina projektą  „Gelgaudiškio gyvenamosios vietos atnaujinimas“, kur tvarkomas pats miesto centras – turgaus aikštė. Čia nuo gegužės pradžios darbus pradėjo vykdyti UAB „Dengsta“, kuri paruošė pagrindą aikštės asfaltavimui, tačiau dabar jau porą mėnesių nedirba objekte. Iš pradžių buvo manyta, kad darbai sustojo dėl to, kad įmonėje dirbę užsieniečiai pavogė kai kuriuos įrankius ir išvažiavo. Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistams pasiteiravus įmonės vadovybės dėl darbų atnaujinimo objekte, šie tikino, kad darbus vėl pradės rugpjūčio pradžioje, tačiau iki šiol darbai nėra vykdomi.

Anot savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio, dabar įmonei išsiųstas paklausimas, kada vėl bus pradėti darbai. Kaip sako vedėjas, savivaldybė po dviejų įspėjimų turi teisę nutraukti sutartį su darbų nevykdančia įmone vienašališkai, tačiau kol kas yra išsiųstas pirmas įspėjimas, į kurį įmonė turi teisę atsakyti per 20 dienų. Anot A. Šlėderio, tai būtų ne pirmas atvejis Lietuvoje, kai įmonės, pradėjusios įgyvendinti darbus, bankrutuoja ir darbai dėl to užsitęsia. Šakių rajone tai nėra dažnai pasitaikantis atvejis.

Sutarties nutraukimas su rangovais nėra paprastas dalykas, nes su jais reikia atsiskaityti už tuos darbus, kuriuos jau padarė, o kitai daliai ieškoti kitų rangovų. Visi šie procesai užtrunka ilgai, tad tikėtina, kad naujos gražios aikštės gelgaudiškiečiams dar teks palūkėti, o kol kas savivaldybė laukia UAB „Dengsta“ atsakymo – pasiaiškinimo, kaip bus su pradėtais darbais turgaus aikštėje.

Kol kas aikštėje tėra paruoštas pagrindas naujos dangos dengimui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.