Specialisto veiksmai – šiurkštus pažeidimas

baltusis
„Patiriu pastovų didžiulį stresą, man daromas psichologinis spaudimas, poveikis, visokie grasinimai.“, – Irmantas Baltūsis.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Galima iškelti retorinį klausimą – ar tik nebus ant savo galvos prisišnekėjęs savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistas Irmantas Baltūsis? Tirti jo elgesį savivaldybės administracijoje buvo sudaryta speciali komisija, o pateiktos išvados specialistui nepalankios. Jis pats sako kovosiąs visomis įmanomomis priemonėmis ir savo kaltės nei įžvelgia, nei pripažįsta.

Atrodo, tarp specialisto ir savivaldybės administracijos vadovų įsiplieskęs konfliktėlis įgauna vis didesnį pagreitį. Po to, kai I. Baltūsis viešai suabejojo administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio kompetencija ir iškėlė teiginius, kad šis negali dirbti su slapta informacija, kad negali būti Viešųjų pirkimų komisijos pirmininku, yra teistas ir pan., o meras neva sąmoningai nuslepia STT gautos pažymos turinį, R. Juškaitis dėl šmeižto jau kreipėsi į teisėsaugą, paprašė, kad specialisto veiksmus įvertintų ir administracijos direktorius Dainius Grincevičius.

„Irmantas Baltūsis, būdamas teisininku, puikiai suvokia, kas yra nekaltumo prezumpcijos principas, ir sąmoningai jį pažeidžia. Skleisdamas melagingą informaciją tarp darbuotojų darbo metu ir darbo vietoje, jis pažeidžia mano garbę ir orumą“, – rašte rašė R. Juškaitis, prašęs už šiurkštų darbo pareigų pažeidimą atleisti I. Baltūsį iš užimamų pareigų, nutraukiant su juo darbo sutartį.

Administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta speciali komisija, be to, kaip buvo informuota ketvirtadienį vykusios spaudos konferencijos metu, išvada specialistui nepalanki.

„Jo veiksmus galima kvalifikuoti kaip šiurkštų pažeidimą“, – sakė D. Grincevičius, tądien nežinojęs, koks bus galutinis sprendimas, nors meras Edgaras Pilypaitis replikavo, kad jis šiuo klausimu elgtųsi principingai.

Tiek administracijos direktorius, tiek meras kalbėjo ir apie tai, esą specialistas vengė pateikti pasiaiškinimus, nėjo į dialogą, o ir jam dirbant savivaldybės administracijoje nebuvo įmanoma užtikrinti normalios darbo aplinkos. Be to, mero žodžiais, jo darbo net neina perimti kitiems specialistams, nes esą I. Baltūsis dokumentus su savimi vežiojasi.

„Turėjo vieną tyrimą daryti, turi perimti jį vaduojantys specialistai, o tos medžiagos savivaldybėje nėra. Jis išsivežęs namo“, – sakė meras.

Negana to, administracijos vadovai informavo, kad nors specialistas turi nedarbingumo pažymėjimą, ketvirtadienį šmėžavo po Šakius, persekiojo darbuotojus.

„Jis važinėja paskui mūsų darbuotojų ir mūsų tarnybinius automobilius, seka, registruoja... Ir šiandien jo veikla turint nedarbingumą...“ – gūžčiojo pečiais E. Pilypaitis.

Pasak administracijos vadovų, persekiojant vieną iš darbuotojų net buvo sukelta avarinė situacija, tad jie pripažįsta, kad precedentas ne iš kasdienių.

Pats I. Baltūsis, paklaustas apie savo elgesį ir galimą persekiojimą, iškėlė klausimą: „Ar meras kelių policininkas? Sprendžia, kas kaip važiuoja?“

Tiesa, abejodami, ar turint nedarbingumo pažymėjimą specialistas nepažeidžia režimo, administracija kreipėsi į „Sodrą“, papildydama prašymą nuotraukomis bei kitais faktais.

Pats I. Baltūsis sako, jog negali būti net kalbos, kad jis manipuliuoja nedarbingumu ir net nedrįsta prognozuoti, kiek jis truks.

„Spręs medikai. Patiriu pastovų didžiulį stresą, man daromas psichologinis spaudimas, poveikis, visokie grasinimai. Priklausys nuo sveikatos būklės“, – sakė I. Baltūsis, pabrėžęs, kad atlaikyti tai, ką dabar tenka jam, reikia geležinės sveikatos.

Visgi jis aiškina, kad nors išvados priimtos, jis jokių kaltinimų nepripažįsta ir žada savo teises ginti visomis teisinėmis priemonėmis.

„Nei šiurkščiai, nei nešiurkščiai ar švelniai nepažeidžiau“, – įsitikinęs specialistas ir sako, kad jeigu administracija jį, turintį nedarbingumą, ryšis atleisti, tai bus nauja ir jam negirdėta praktika.

Meras spaudos konferencijos metu dar kartą priminė R. Juškaičio priėmimo į darbo seką, pridūrė, kad jis buvo patikrintas ir Valstybės saugumo departamento, o rugpjūčio 12 d. gauta informacija iš saugumo departamento paaiškina, kad R. Juškaitis gali dirbti su slapta informacija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.