Iš įkalinimo įstaigų grįžo 11 rajono gyventojų

Iš įkalinimo įstaigų grįžę asmenys priversti įsitvirtinti ir pradėti gyvenimą iš naujo. Kaip elgtis su tokiu žmogumi, seniūnų pasitarimo metu klausė Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Mat viename iš dvaro pastatų laikino prieglobsčio prašė neseniai iš įkalinimo įstaigos grįžęs lukšietis. Galų gale, ar apskritai tokių žmonių prieglobstis rajone yra problema?

Anot V. Cikanos, anksčiau jis yra priglaudęs ne vieną tokį žmogų, bet vėliau dėl to nukentėjęs. Beje, ir šiuo metu savivaldybėje vyksta tyrimas dėl galimai nelegalaus apgyvendinimo vykdymo viename iš dvaro pastatų ir galimo V. Cikanos tarnybinio nusižengimo padarymo. Tad seniūnas tikina: nors iš įkalinimo įstaigos grįžęs žmogus neatstojo, pusiau terorizavo, visgi „pametė žmogiškumą ir liepė eiti, kur nori“. Kaip elgtis bei ką daryti tokioj situacijoj, jis klausė savivaldybės administracijos vadovų.
 
„Kažkada karvidėse buvo prisiglaudęs, dabar beveik neišvarau iš to kiemo. Nežinau, kaip elgtis“, – kalbėjo praėjusią savaitę V. Cikana.

Šią savaitę, jo žiniomis, žmogus prisiglaudė pas pažįstamą Šakiuose. Kad asmuo nustojo grasiotis, pripažįsta ir Lukšių seniūnijos socialinio darbo organizatorė Ramutė Zizienė.

„Dabar dingęs, žadėjo lyg butelį Šakiuose nuomotis. Netenkina jo nakvynės namai Jurbarke, pusiau terorizavo seniūną, bet juk ne seniūnas butus skirsto. Jis ir pastatų, ir žemės turi, tai ir į eilę socialiniam būstui statyti negalime“, – kalbėjo R. Zizienė.
Laikinai Socialinės paramos skyriaus vedėjos pareigas einanti Daiva Pilypaitytė tikino, kad minimas žmogus į skyrių nesikreipė, nors galėtų gauti vienkartinę 38 eurų išmoką. O ir apskritai, anot laikinosios vedėjos, rajone dėl iš įkalinimo grįžusių asmenų apgyvendinimo įprastai problemų nekyla, tokie asmenys dažniausiai glaudžiasi pas artimuosius.

„Esame sudarę sutartį su Jurbarko nakvynės namais. Viena naktis yra nemokama, paskui paslaugą reiktų pirkti“, – informavo D. Pilypaitytė.

Ji pasakoja, kad buvo atvejis, kai dėl išmokos kreipėsi moteris, bet net klausimo dėl apgyvendinimo nekėlė. Kitu atveju asmuo išvažiavo gyventi į kitą rajoną pas artimuosius.

Socialinės paramos skyriaus duomenimis, 2018 m. rajone iš įkalinimo įstaigos grįžo 21 asmuo, šiais metais yra grįžę 11 žmonių.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.