Seniūnui – griežtas papeikimas

cikana vidas1
Lukšių seniūnui Vidui Cikanai skyrus griežtą papeikimą jis prašė komisijos peržiūrėti sprendimą ir skirti švelnesnę nuobaudą. Sako nesitikėjęs, kad taip kategoriškai bus pažiūrėta, o tiek metų daryti geri darbai nurašyti. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Dar rugsėjo 19 d. darbą baigė specialiai sudaryta komisija, kuri vieningai nusprendė, kad Lukšių seniūnas Vidas Cikana padarė tarnybinį nusižengimą, bei rekomendavo jam skirti drausminę nuobaudą – griežtą papeikimą. Penktadienį administracijos direktorius Dainius Grincevičius informavo, kad remdamasis komisijos išvadomis šią nuobaudą ir skyrė. Tačiau kas toliau?

Tyrimas dėl seniūno elgesio buvo pradėtas paaiškėjus, kad viename iš Zyplių dvaro pastatų (karvidėse) įrengtuose kambariuose buvo nelegaliai apgyvendinti darbus Lukšiuose atlikusios įmonės darbininkai. Įvykio vietoje buvo rastos ne tik paklotos lovos, bet ir šaldytuvas, viryklė, kiti daiktai. Tada darbo ėmėsi administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio vadovaujama komisija. Anot R. Juškaičio, seniūnas net neneigė šios informacijos, pripažino ir net įvardijo „nuomos“ kainą.

„Vieningai penkių narių komisija konstatavo, kad V. Cikana padarė pažeidimą. Pažeidimas pasireiškė tuo, kad leido pastatu naudotis ne pagal paskirtį, pažeidė ir higienos normų reikalavimus, nes neatitiko reikalavimų, kad būtų galima ten apgyvendinti žmones“, – komentavo R. Juškaitis.

Su išvadomis susipažinęs D. Grincevičius informavo, kad jis nuomonės nepakeitė ir skyrė griežtą papeikimą, ką rekomendavo ir komisija.

„Atskirkim nuopelnus ir įstatymų laikymąsi. Jie seniūnijai tikrai yra, bet nuopelnai neleidžia daryti nusižengimų“, – teigė administracijos direktorius.

Pats seniūnas šiuo klausimu nekalbus ir pripažįsta komisijos prašęs sprendimą peržiūrėti bei galbūt skirti švelnesnę nuobaudą. Jis stebisi, kad komisijai priimant sprendimą pakako tik raštiško pasiaiškinimo, o į pokalbį net nebuvo kviestas.

„Negalvojau, kad taip kategoriškai bus pažiūrėta, nes nei žala padaryta, nei kas nukentėjo... Nežinau, nenoriu komentuoti, širdis kraujuoja“, – sunkiai rikdamas žodžius kalbėjo V. Cikana, pripažinęs, kad pastaruoju metu sulaukia iš žmonių ir daug užuojautos žodžių.

Ši nuobauda reiškia, jog seniūnas per metus laiko negali niekaip kitaip nusižengti, nes jeigu per šį laikotarpį jis gautų kitą nuobaudą, jam iškart grėstų atleidimas iš darbo. Tačiau kita galima nuobauda it Damoklo kardas kybo virš V. Cikanos galvos, mat jis jau kuris laikas nevykdo priimto tarybos sprendimo (sprendimas priimtas prieš pusantrų metų!) nugriauti Liepalotuose esantį seną buvusios mokyklos bendrabučio pastatą, kuris tebestovi dar vis...

„Šis sprendimas kabo kaip neįvykdytas. Aš galiu iškart skirti, jis tai žino, šiandien pasakiau, nes buvo atėjęs. Na, papuolė į pinkles, nes leidžia per didelę laisvę“, – svarstė D. Grincevičius.

Jau kita komisija, vadovaujama savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjos Dalijos Rakauskienės, taip pat baigė darbą bei pateikė išvadas. Ši komisija buvo nusitaikiusi į Lukšių kultūros centro direktorę Daivą Bukšnienę ir turėjo įvertinti situaciją Lukšių kultūros centre pagal apžiūros ir faktų nustatymų aktus bei pateiktus D. Bukšnienės atsakymus. Mat niekam kitam, kaip tik Lukšių kultūros centrui priklauso ir Zyplių dvaro sodybos rūmai, kuriame viename iš pastatų, kaip minėta, seniūnas apgyvendindavo žmones, be to, komisijai kilo abejonių, ar pačiuose dvaro rūmuose vienas kambarys ne paties seniūno V. Cikanos. Tad D. Bukšnienė turėjo teikti pasiaiškinimus, kaip naudojami Lukšių kultūros centro pastatai, kaip jai kilo mintis tvarkyti „seniūno kambarį“, kodėl ir kokiomis sąlygomis seniūnas naudojasi valdiškais resursais, kam patikėti dvaro pastatų raktai ir daugelis kitų. D. Bukšnienė raštu merui aiškino, kad pastatai naudojami pagal paskirtį, kad pramintas „seniūno kambarys“ yra tik trečio aukšto sandėlis, nors pripažįsta, kad ten buvo laikomi V. Cikanos rūbai, kurių prireikdavo persirengti užklupus svečiui ar vykstant oficialiam renginiui. Atvykusiai komisijai ji parodžiusi tą patalpą, kurioje eksponuojami V. Cikanos trofėjai bei nuopelnai, susiję su dvaro atstatymu, bet ne tą, kur laikomi jo rūbai, nors po komisijos apsilankymo tie rūbai bei kiti daiktai iš vadinamojo „seniūno kambario“ ir buvo išnešti. D. Rakauskienės vadovaujama komisija nustatė, kad Lukšių kultūros centro vadovė neturi teisės patikėti raktų ne savo įstaigos darbuotojams, kad neturi teisės įstaigos patalpomis leisti naudotis kitiems asmenims, kad ir arklidėse negalima apgyvendinti žmonių, nes neatitinka nustatytos patalpų naudojimo paskirties ir pan. Kaip informavo meras, D. Bukšnienei skirtas įspėjimas.

„Mes susitiksime ir aptarsime. Man jos atsakymai nelabai tenkina, ne į viską ir atsakiusi. Galų gale, ten vieną kartą turi būti padėtas taškas“, – sakė E. Pilypaitis, pripažinęs ir tai, kad negalima vieno už tą patį dalyką bausti, o kito ne, omeny turėdamas tiek V. Cikaną, tiek D. Bukšnienę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.