Apie pasirengimą rinkimams, kritimą po tankais ir ne tik

razmislevicius
Darius Razmislevičius – vienas galimų socialdemokratų kandidatų Seimo rinkimuose, jis nesijaučia nutolęs nuo šio krašto ir stipriąja savo puse laiko įvairiapusišką patirtį. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Pirmadienį į posėdį rinkosi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Šakių skyriaus tarybos nariai, daugiausiai dėmesio susitikimo metu skyrę 2020 m. vyksiantiems Seimo rinkimams. Nors kandidatai galutinai nepatvirtinti, bet favoritai aiškūs – tarybos narė Raminta Jakelaitienė ir šiuo metu Kaune gyvenantis, bet iš mūsų krašto kilęs Darius Razmislevičius.

Leido pagalvoti, bet kryptį nurodė

Nors birželį vykusio partijos tarybos posėdžio metu Martinas Eimutis dalyvauti rinkimuose į Seimą pasisiūlė pats, tačiau jau prieš šį posėdį bičiuliai gavo jo laišką, kad visgi nusprendė rinkimuose nedalyvauti ir renkasi šeimą, verslą. M. Eimutis save matytų esą ne artimiausiuose, o dar kituose rinkimuose. Birželį buvo pasiūlyta R. Jakelaitienės kandidatūra, tačiau tvirto atsakymo tarybos narė neturėjo ir šįkart. Ji dėkojo už išreikštą pasitikėjimą, kalbėjo apie problemas žemės ūkyje, užsiminė apie partijos pirmininką bei jo pralaimėjimą rinkimuose sekmadienį vykusiuose rinkimuose Žirmūnų vienmandatėje, išreiškė pasitikėjimą atvykusiu svečiu D. Razmislevičiumi ir pati prašė laiko bei galimybės dar pagalvoti.

„Tai mes likom nesupratę, ką Raminta pasakė“, – teigė Romas Milius, kuriam vėliau pritarė ir Romas Pukinskas bei Bernardinas Petras Vainius, sakęs: „Čia panašu, kaip Jungtinės Karalystės su Brexitu variantas.“

„Dar prašau laiko galutiniam apsisprendimui“, – patikslino R. Jakelaitienė, priminusi, kad socialdemokratų kandidatas vienmandatėje apygardoje būtų tvirtinamas tik spalį, tad netiesiogiai prašė nespausti.
„Pagalvoti leidžiame, bet neigiamo atsakymo nelaukiame“, – replikavo Anelė Mockaitienė.

Pasikartos nesėkmė?

Tačiau netvirta R. Jakelaitienės pozicija bičiuliai, rodos, visai nesidžiaugė. Nors ji žadėjo talkinti, lydėti į susitikimus D. Razmislevičių ir nepasakė „ne“, visgi skyriaus tarybos nariai svarstė, ar „nesikartos nelaimingas atsitikimas, kaip su Pauliumi Visocku“ (liko ketvirtas neeiliniuose rinkimuose 2018 m. socialdemokratų kandidatas Zanavykų apygardoje – red. past.). Štai R. Milius samprotavo, kad eilinius žmones įtikinti balsuoti už nevietinį kandidatą gana sunku, nors daugelis pripažino, kad reikia džiaugtis, jog apskritai atsiranda drąsuolių, norinčių dalyvauti rinkimuose.

„Bet kas bus galutiniam rezultate?“ – svarstė bičiuliai, dar net neišklausę paties svečio prisistatymo.

Ragino parodyti skirtumus ir vertybes

38-erių D. Razmislevičius stojęs į tribūną pripažino, kad nors įgijęs vidurinį išsilavinimą toliau mokėsi ir apsigyveno Kaune, jo gyslomis teka zanavykiškas kraujas. Jis nesutiko, kad nutolęs nuo mūsų krašto ir teigė pažįstantis kiekvieną kampelį. Be to, stipriąja puse laiko ir savo politinę patirtį, teigia, jog „praėjęs daugelį grandžių“ – buvo ir Kauno miesto jaunimo socialdemokratinio jaunimo sąjungos pirmininkas, skyriaus pirmininko pavaduotojas, buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas. Pabrėžė, kad bene 13 metų yra socialdemokratų partijos narys ir įvardijo, kad tai vienintelė partija, kurioje buvo ir save įsivaizduoja.

„Esu pasiruošęs atstovauti jums ir stipriai dirbti“, – sakė D. Razmislevičius ir pridūrė, kad socialiniai reikalai yra jo stiprioji sritis.

Prognozuodamas, kad, panašu, jog antrajame ture rungsis būtent socialdemokratų ir konservatorių kandidatas, jis kalbėjo: „Kampanijos metu turim įrodyti esmines vertybes ir vertybių skirtumus. Kai konservatoriai sako, kad jiems svarbu tankai ir, pavyzdžiui, kad ir 2,5 proc. partijos susitarimas dėl gynybos, tai mūsų, socialdemokratų, noras ir tikslas kokybiškas švietimas, sveikatos apsauga ir socialiniai reikalai.“

A. Mockaitienė juokavo, kad „džiugu, jog atsirado žmogus, kuris krenta po konservatorių tankais“.

Galiausiai pritarta abiejų kandidatų kandidatūroms ir nuspręsta, kad galutiniai sprendimai turėtų būti priimti konferencijos metu spalio 21 d.

Į Briuselį – už gerą darbą

Susitikimo pradžioje skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius trumpai apžvelgė, kas buvo nuveikta vasarą, pastebėjo, kad būtent šiltuoju metu laiku galėtų būti organizuojama daugiau įvairių renginių, sąskrydžių. Pasidžiaugta sėkminga akcija „Būk pirmūnas“, kurios metu 27 rajono šeimoms, kuriose auga 60 vaikų, buvo padovanota įvairių mokyklinių bei kanceliarinių prekių. Skyriaus pirmininkas bičiulius informavo apie spalio pradžioje planuojamą kelionę į Briuselį. Už atsidavimą bei gerą darbą rinkimuose prezidiumo sprendimu į Briuselį vyks keturios socialdemokratės: Loreta Adomaitienė, Anelė Mockaitienė, Jolita Valavičienė ir Aušra Bizaitė, nors D. Jakavičius juokavo, kad už gerą darbą ir dar kokią dešimt galėtų išsiųsti. Pirmininkas norėtų labiau stiprinti grupes, ragino daugiau dėmesio skirti partijos nariams, kurie laukia pakvietimo dalyvauti susirinkime, nori individualaus dėmesio. Susitikimo metu aptarti ir kiti einamieji reikalai, o priėjus prie „kiti klausimai“ spaudos atstovų buvo paprašyta palikti posėdį, motyvuojant, jog yra ir „naminių reikalų“. „Draugo“ žiniomis, kalbėta apie partietį Irmantą Baltūsį, kuris neseniai atleistas iš užimamų pareigų savivaldybės administracijoje (dirbo juristu Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriuje). Nors jis Šakiuose negyvena, yra LSDP Šakių skyriaus narys, save pristato šios partijos nariu, o kai kurie jo veiksmai, kaip sakė D. Jakavičius, nesuderinami nei su partijos interesais, nei su etika. Pavyzdžiui, I. Baltūsis dalyvavo Kristupo Krivicko politinėje kampanijoje ir pan. Kad tai nepriimtina partijai, sprendimas priimtas ir prezidiume, o pirmadienį situacija aptarta ir su skyriaus tarybos nariais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.