Profesinės šventės proga – padėkos žodžiai už sunkų darbą

padeka sedbarams
Seimo narės Irenos Haase padėką už iniciatyvas, jų įgyvendinimą ir atsidavimą iš padėjėjo Gintauto Lenko rankų atsiėmė „Namai visiems“ vadovė Giedrė Šedbarienė. D. Pavalkio nuotr.

Šiandien, rugsėjo 27-ąją, minima Lietuvos socialinių darbuotojų diena, kuri Šakiuose paminėta keliomis dienomis anksčiau – rugsėjo 24-ąją. Tądien padėkos žodžiai buvo skirti ne kam kitam, o būtent šį sunkų darbą dirbančioms darbuotojoms.
 
Kaip ruduo, renginio vedėjos Violetos Simonavičienės pastabėjimu, neįsivaizduojamas be Socialinio darbuotojo dienos, taip be šių darbuotojų, jų pagalbos, paramos, gero žodžio ar tiesiog nukreipimo teisinga linkme sunkiai įsivaizduojamas daugybės žmonių gyvenimas. Tiesa, šis darbas sunkus, reikalaujantis pasiaukojimo, kantrybės, atjautos... Tad būtent šį darbą dirbantiems ir į Šakių kultūros centrą profesinės dienos paminėti susirinkusiems buvo skirti sveikinimai, linkėjimai, o vėliau ir vietinių atlikėjų bei artistų koncertas.

Mero Edgaro Pilypaičio padėkos raštais už nuoširdų, prasmingą ir kokybišką darbą, visuomeniškumą, už mokėjimą padėti asmeninių ir darbinių sukakčių progomis apdovanotos socialinės darbuotojos Genovaitė Vabalienė (Kudirkos Naumiestis), Reda Andziulevičienė (Kiduliai), Vaidutė Cikanavičienė (Sintautai), Jolita Kažemėkaitienė (Kudirkos Naumiestis) ir šeimynos steigėja Dalytė Jasukynienė. Renginyje dalyvavęs Seimo narės Irenos Haase padėjėjas Gintautas Lenkas dėkojo už asmenines iniciatyvas, vertingų idėjų įgyvendinimą, žmogišką gerumą rūpinantis socialiai pažeidžiamais žmonėmis ir Seimo narės padėką įteikė labdaros valgyklos įkūrėjams Giedrei ir Juliui Šedbarams.

Profesinės šventės proga socialines darbuotojas sveikinęs vicemeras Darius Jakavičius linkėjo stiprybės, sėkmės ir sveikatos, o gėlėmis apdovanojo laikinąją Socialinės paramos skyriaus vedėją Daivą Pilypaitytę, Socialinių paslaugų centro direktorę Vilmą Bielskienę bei Kukarskės globos namų direktorę Astą Pranaitienę (tiesa, ji pati renginyje nedalyvavo). Būtent su šiomis moterimis, kaip sakė vicemeras, jis kartą per mėnesį aptaria socialinę situaciją, kylančias problemas, ieško būdų joms spręsti. Jis vylėsi, kad bendras darbas leis rajone sukurti dar geresnę aplinką ir visuomenę.

Anot D. Pilypaitytės, socialiniai darbuotojai – tarsi šių laikų dvasininkai, kurie savo darbe susiduria su skurdu, neviltimi, prašymais, reikalavimais, tad linkėjo dvasios stiprybės ir gebėjimo nepalūžti. Ir nesvarbu, kaip sakė laikinoji vedėja, ar tai darbas dienos centre, ar darbas su neįgaliaisiais ar senyvo amžiaus žmonėmis, pagrindinė darbo idėja ta pati – padėti žmogui, puoselėti jo teisę gyventi pagarboje, ištarti paguodos žodį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.