Kaltinimus vadina laužtais iš piršto

smirnovas elta
Seimo narys Kęstutis Smirnovas sako niekaip prie žmonos rengtų projektų sėkmės neprisidėjęs ir teigia pats taręsis su Ramūnu Karbauskiu, kad reikia kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl skirstomų lėšų skaidrumo patikrinimo. M. Morkevičiaus nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kad ši tirtų, ar skaidriai skirstomos Sporto rėmimo fondo lėšos, nors pati tvarka keista būtent valdančiųjų iniciatyva. Po padidinamuoju stiklu pakliuvo „valstietis“ ir mūsų kraštietis Seimo narys Kęstutis Smirnovas, pastaruoju metu sulaukiantis ypač daug klausimų ir dėl finansuojamų įstaigų jo rinkimų apygardoje, ir dėl paramos žmonos vadovaujamam sporto klubui „Audra“, graplingo federacijai.

Ko gero, tokio populiarumo ir respublikinės žiniasklaidos dėmesio, kokio sulaukė praėjusią savaitę, K. Smirnovas tikrai nesitikėjo. Nors žiniasklaidai kilo nemažai klausimų dėl su juo susijusių organizacijų sėkmės, jis nesutinka prie jos prisidėjęs. Priešingai – išplatino viešą pareiškimą, kuriame daugelį mestų kaltinimų vadina neatitinkančiais tikrovės, teigia, kad jam bei jo šeimai padaryta didelė moralinė žala, o informacija sumenkina jo paties autoritetą, mestas šešėlis ir Sporto rėmimo fondui. Pasak K. Smirnovo, jau kreiptasi į Lietuvos ryto televiziją ir laidą 24/7, kur buvo paviešinta „nepatvirtinti jokiais dokumentais faktai, iš piršto laužta informacija, o ar sąmoningai, ar ne, pamatysime“. Be to, pasak Seimo nario, dėl kreipimosi į STT R. Karbauskis su juo tarėsi, tad čia irgi nemato nieko diskredituojančio.

„Mes tarėmės, kad reikia kreiptis ir baigti tas kalbas – skaidru, neskaidru... Visi kas ką nori, tą kalba, o už žodžius neatsako“, – teigė K. Smirnovas, kad apskritai savo poziciją išsakė surengtos spaudos konferencijos metu.

Tačiau žvilgtelkime į skelbiamus skaičius. Per rinkimus Vilkaviškyje į Seimą patekusio K. Smirnovo atstovaujamo rajono autobusų stotis žaidimų erdvės įrengimui gavo 14 tūkst. 880 eurų, Vilkaviškio Gražiškių gimnazija inventoriaus įsigijimui – 20 tūkst.173 eurus, graplingo federacija, kuriai anksčiau vadovavo K.Smirnovas, – 27 tūkst. 145 eurus. Dar 38 tūkst. 399 eurai po papildomo persvarstymo už projektą „Sveikame kūne – sveika siela“ atiteko Šakių sporto klubui „Audra“, kuriam vadovauja jo žmona Gintarė Bubnytė-Smirnovienė. Tiesa, Lietuvos ryto televizijos laidoje minima, kad žmonos teiktiems projektams skirta 400 tūkst. eurų. Tiek G. Bubnytė-Smirnovienė, tiek K. Smirnovas sako, kad tai nerealūs skaičiai, neturintys nieko bendro su realybe.

Rengdama įvairius projektus klubo vadovė siekia rekonstruoti lauko aikštyną, atnaujinti veiklą bei inventorių. Tačiau, anot jos, visuomet projektų rezultatų laukiama su nerimu ir tikina, jog vyras niekaip neprisidėjo nei prie šio, nei prie kitų projektų sėkmės.

„Ir šiais metais teikėme ne vieną paraišką, finansavo vieną. Niekada nebuvo taip, kad kiek prašome, tiek ir gauname. Kartais pasiseka geriau, kartais prasčiau. Apie graplingą išvis negaliu nieko pasakyti, reikia žiūrėti ministro įsakymą, yra prezidentas, kuris tuo rūpinasi“, – teigė G. Burnytė-Smirnovienė, nesuprantanti, kodėl bene trejus metus ji vainikuojama federacijos prezidente, nors sako niekaip su ja nesusijusi, nes minėtas pareigas ėjo vos keletą savaičių.

Beje, net 400 projektų neperžengė konkurso sąlygų, atmesta daug senas tradicijas turinčių projektų, tarp jų „Snaigės“ žygių, Sartų lenktynių, seniausio šalies laikraščio „Sportas“, laidos apie krepšinį vedėjo Vido Mačiulio „Krepšinio pasaulyje“. Tai irgi sukėlė nemažą nepasitenkinimą. Beje, finansavimo negavo (apie 8 tūkst. eurų) ir K. Smirnovo brolio Vytauto Smirnovo, vadovaujančio sporto klubui „Ošimas“, teikta paraiška.

Naujasis Lietuvos sporto įstatymas įsigaliojo šių metų sausio 1 d. Buvo likviduotas Kūno kultūros ir sporto departamentas, o sportas atsidūrė ministerijos lygmenyje.

Fondas šiemet paskirstė lėšas pareiškėjams, teikusiems paraiškas Sporto rėmimo fondui šioms sritims: sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui, sporto įrangai įsigyti, sporto renginių organizavimui, sporto specialistų kvalifikacijai tobulinti.

Fondo dydis yra apie 13 mln. eurų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.