Prieplauka kelia naujų rūpesčių

Kol laivas-keltas „Bisena“ Nemunu pro Gelgaudiškį plaukia kaip plaukęs ir sustoti mūsų rajone neturi galimybės, nes prieplauka riogso ant kranto, Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis suka galvą, kur saugiai ją padėti, nes pakrantėje prieplaukai žiemoti nesaugu.

Iš Šakių į Gelgaudiškį specialiai atvežta prieplauka žiemos ant kranto, o ne vandenyje, nes niekas nesugebėjo pasirūpinti prieplaukos įkėlimu į Nemuną, kol vanduo buvo nenusekęs. Dabar Gelgaudiškio seniūnas susirūpinęs, kaip prieplauką pritvirtinti ar kur ją padėti toliau nuo kranto, kad pavasarį jos nenuneštų ledonešis. Maža to, laivo-kelto „Bisena“ savininkas verslininkas Antanas Grumuldis abejoja, ar iš viso turės galimybę prisišvartuoti Gelgaudiškyje, nes ant kranto gulinti prieplauka jau pradėta niokoti piktavalių žmonių.
 
„Prieplauka baigiama išdraskyti – nėra klampių (įrenginio, skirto pritvirtinti laivui prie prieplaukos) ir prichvatizuotas vienas reilingas (porankis)“, – sako A. Grumuldis.

Apie prieplaukos išdraskymą seniūnas sako nieko negirdėjęs, jam tik rūpi, kur laikyti prieplauką per žiemą.

„Prieplauką reikia kažkaip pritvirtinti arba pakelti į viršų, pervilkus toliau nuo tos vietos, kur ji dabar yra. Ten ji likti negali, nes nežinome, kokia bus žiema – jeigu bus didelis ledonešis, tai toje vietoje, kur dabar stovi prieplauka, būna didelė ledų sangrūda, todėl kažkaip saugiai ją perkelti ar pritvirtinti reikės“, – aiškino V. Dabravolskis.

Į klausimą, kad galbūt reikėtų tą prieplauką įleisti tiesiog į upę ir problema išsispręstų, seniūnas atsako, kad to padaryti, kol vandens lygis Nemune nepakilo, nėra galimybių. Be to, šiam procesui reikėtų didelio krano, o kol kas neaišku, kas ir iš kokių lėšų turėtų jį samdyti. Seniūnas jau anksčiau minėjęs, kad tai ne seniūnijos pajėgoms.  

Kol prieplauka riogso krante, sumanus laivo savininkas pats ėmėsi iniciatyvos ir Gelgaudiškio pakrantėje išlaipino smalsius turistus iš laivo-kelto nuleisdamas jiems specialų bortelį, tačiau priplaukti prie seklesnės upės vietos buvo vienkartinis atvejis. Nuolatiniam prisišvartavimui reikia prieplaukos.

Laivas-keltas „Bisena“ Nemunu iš Pilies prieplaukos plaukia jau nuo liepos pradžios. Kadangi laivui-keltui daugiau galimybių prisišvartuoti Nemune nėra kur, tad pramoginis laivas, paplukdęs pramogautojus upe, apsisuka ir grįžta atgal į Pilies prieplauką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.