Ieškos dar trijų naujų seniūnų

grincevicius dainius
Rajono savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius informavo, kad savivaldybė netrukus skelbs konkursus dar trijų seniūnijų seniūnų pareigoms užimti. Seniūnų žadama ieškoti Žvirgždaičių, Kudirkos Naumiesčio ir Slavikų seniūnijoms.

Žvirgždaičių ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijoms kurį laiką vadovavusiam seniūnui Algimantui Bauboniui spalio 21 d. buvo paskutinė diena, kai jis ėjo šias pareigas, nes su pensiniu amžiumi baigiasi jo, kaip valstybės tarnautojo, darbas.
 
Administracijos direktorius D. Grincevičius sako, kad A. Baubonis šiais metais buvo lyderis tarp seniūnų vien dėl savo nuveiktų darbų tokioje didelėje seniūnijoje kaip Kudirkos Naumiestis. Todėl D. Grincevičius mato galimybę buvusiam seniūnui toliau tęsti suplanuotus darbus Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje, čia papildžius etatų struktūrą. Šioje seniūnijoje nuo šiol A. Baubonis dirbs mentoriumi. Eidamas šias pareigas A. Baubonis padės naujam seniūnui tęsti pradėtus darbus, perduos savo patirtį. Beje, A. Baubonis seniūnavo Žvirgždaičių seniūnijose, o Kudirkos Naumiestyje jis buvo tik laikinai vaduojantis seniūnas. Tiesa, dirbdamas mentoriumi jis uždirbs dukart mažiau negu uždirbdavo eidamas seniūno pareigas.

Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė laikinai eina ir Slavikų seniūno pareigas, tad, radus naują seniūną jai darbo krūvis sumažės. Be to, anot savivaldybės administracijos direktoriaus D. Grincevičiaus, laikinas vadavimas amžinai tęstis negali.  Kadangi šiuo metu keisti seniūnijų ribų, sujungti jų rajone nėra galimybės, nes dar lig šios dienos nėra aiškiai sudaryto rajono teritorijoje esančių seniūnijų ir gyvenamųjų vietovių administracinių ribų plano, savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriui yra suformuota užduotis surinkti informaciją apie dabartines seniūnijų teritorijas, o vėliau planuotojams jas suprojektuoti taip, kad jos atitiktų mūsų rajono finansinius ir administracinius poreikius.

Kol savivaldybėje administracinių teritorijų ribos dar tik braižomos, seniūnijos lieka tos pačios, tad savivaldybei nieko kito nelieka, tenka į minėtas tris seniūnijas ieškoti naujų valstybės tarnautojų – seniūnų. Beje, neseniai savivaldybės administracija buvo paskelbusi konkursą Kidulių seniūno pareigoms užimti. Anot administracijos direktoriaus D. Grincevičiaus, šioms pareigoms užimti prašymus pateikė keturi kandidatai, iš kurių vieną išrinks specialiai sudaryta komisija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.