Taisyklių pakitimai eismui Šakiuose įtakos neturės

sviesoforas2
Nuo lapkričio 1 d. įsigaliojo Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimai, kai atsisakoma KET 75 punkto. Tačiau eismas Šakiuose esančioje vienintelėje šviesoforu reguliuojamoje V. Kudirkos ir Kęstučio gatvių sankryžje nesikeis.

Dėl įsigaliojusių naujų šviesoforų signalų derinių bus lanksčiau reguliuojamas posūkis į dešinę. Lig šiol galiojęs KET 75 punktas skelbė, kad sukti į dešinę galima tik tada, jeigu ties žaliu šviesoforo signalu įrengta papildoma sekcija su žalia rodykle ir ji dega. Nuo lapkričio vairuotojams galima sukti dešinėn ir degant žaliam signalui su išjungta papildoma sekcija, tik reikės praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus. Žinoma, sukti dešinėn galima ir degant žaliam signalui su įjungta papildoma sekcija, ir degant raudonam signalui su įjungta papildoma sekcija. Deja, Šakių miesto V. Kudirkos ir Kęstučio gatvių sankryžos šie pakeitimai nepasieks, nes tokios papildomos sekcijos čia nebuvo nei esant senam šviesoforui, nei pastačius naują.
 
Įrengiant naują miesto pagrindinės sankryžos šviesoforą taip pat buvo atsisakyta papildomos lentelės, kuri leistų vairuotojams, degant raudonam šviesoforo signalui, iš V. Kudirkos gatvės sukti į dešinę, į Kęstučio gatvę, ar Kęstučio gatve važiuojantiems sukti į dešinę, į V. Kudirkos gatvę, nes tokių lentelių Europos Sąjungoje nuo 2020 m. turės iš viso nelikti.

Daugumą vairuotojų toks sprendimas piktina, nes rytinio ir vakarinio pikų metu V. Kudirkos ir Kęstučio gatvėse susidaro didelės automobilių eilės. Tačiau, anot Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, naujų papildomų žalios šviesos sekcijų, kurios įsijungtų, kai dega raudonas signalas ir leistų sukti papildomai į dešinę, nebuvo įrengta statant naują šviesoforą, o dabar įrengti būtų neįmanoma techniškai, nes tam reikia papildomų elektros kabelių. Tad Šakių miesto šviesoforo, regis, nauji KET taisyklių pakitimai nepalies, o ir problemos dėl spūsčių mieste nesumažės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.