Naujojo tako darbai nepriduoti, bet faktiškai baigti

takas baigtas
Pėsčiųjų ir dviračių tako, vedančio į miesto naująsias kapines, įrengimo darbai jau baigti – gyventojai kuris laikas naudojasi nauju, patogiu taku. D. Pavalkio nuotr.


Gyventojai jau džiaugiasi naujai nutiestu pėsčiųjų ir dviračių taku, kuris veda į Šakių miesto naująsias kapines. Tiesa, Kelių direkcijos atstovai sako, kad darbai dar nėra visiškai baigti ir priduoti, tačiau naujuoju taku gyventojai jau naudojasi.
 
Visą vasarą įmonės „Alkesta“ darbuotojai triūsė kelio Pilviškiai–Šakiai–Jurbarkas ruože nuo 32,955 iki 34,324 km (rytiniame Šakių aplinkkelyje), kur įrengė ne tik pėsčiųjų ir dviračių taką, bet ir atliko paprastąjį kelio dangos remontą. Dviračių ir pėsčiųjų taką nuo važiuojamosios kelio dalies skiria ne tik saugus tarpas, bet ir naujai įrengti metaliniai atitvarai. Į kapines vedantis dviračių ir pėsčiųjų takas susijungs su tuo, kuris jau prieš daug metų nutiestas ir veda Šilgalių sodų link  (Ritinių kryptimi). Tiesa, vairuotojai sako, kad pėstieji ir dviratininkai, kertantys važiuojamąją kelio dalį, tamsiu paros metu nesimato.

Tako ilgis – 1,369 km, plotis – 2,5 m, o tako įrengimas Kelių direkcijai atsiėjo apie 550 tūkst. eurų.

Naujosiose Šakių miesto kapinėse netrukus turi atsirasti ir vandens gręžinys, nes savivaldybė pastaruoju metu skelbė konkursus darbams pirkti. Rangovai jau surasti – sutartis pasirašyta su UAB „Gelmita“, kuri iškas gręžinį ne tik miesto kapinėse, bet ir Gustainiškių kaime (Kudirkos Naumiesčio sen.). Savivaldybė abiejų gręžinių įrengimui iš biudžeto buvo numačiusi 40 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.