Barzdų seniūnijoje – daugiausiai bedarbių

Užimtumo tarnybos duomenimis, spalio mėnesį Kauno klientų aptarnavimo departamento Šakių skyriuje užregistruota 219 bedarbių (rugsėjį 187). Iš viso Šakių skyriuje įregistruota 1 tūkst. 89 bedarbiai – 550 vyrai ir 539 moterys.

Per spalį darbdaviai registravo 185 naujas darbo vietas, iš kurių neterminuotam darbui skirtos 168, terminuotam – 17. Iš viso per mėnesį įdarbinti 176 (rugsėjį 169) žmonės.
 
Praėjusį mėnesį į aktyvias darbo rinkos politikos priemones buvo nusiųsti 47 asmenys: šešiems skirta parama mokymuisi, aštuoni asmenys įdarbinti subsidijuojant darbo užmokestį, vienas asmuo įdarbintas į vietą, įsteigtą pagal Vietinių užimtumo iniciatyvų projektus, 32 asmenims suteikta parama judumui. Verslo liudijimus spalį įsigijo 141 asmuo.

Spalį iki 9,5 proc. sumažėjo bedarbių Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje (rugsėjį buvo 9,8 proc.), bet iki 12,04 proc. šoktelėjo Barzdų sen. (rugsėjį – 10,4 proc.), į antrą poziciją pagal bedarbių skaičių iškilo Slavikų seniūnija – 9,6 proc.(rugsėjį buvo 7,3 proc.).

Vis dar didelis bedarbių skaičius Griškabūdžio sen. – 9,4 proc.(rugsėjį 8,7 proc.) ir Žvirgždaičių sen. – 9,3 proc. Žymiai mažesnis bedarbių skaičius kitose seniūnijose: Plokščių sen. – 7,2 proc., po 6,3 proc. bedarbių registruota Sintautų ir Sudargo seniūnijose. Gelgaudiškio sen. bedarbių sumažėjo iki 6 proc. (rugsėjį buvo 7,5 proc.). Kaip ir rugsėjį, panašus bedarbių procentas spalį buvo Lekėčių sen. (atitinkamai 5,6 ir 5,5proc.) ir Šakių sen. (atitinkamai 5,3 ir 5,6 proc.). Kidulių sen. spalį registruota 4,9 proc., Lukšių sen. – 4,7 proc. bedarbių. Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – 4,1 proc.

Šalies nedarbo vidurkis spalį buvo 7,9 proc. (rugsėjį 8,0 proc.) nuo darbingo amžiaus gyventojų, Šakių savivaldybėje – 6,6 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.