Parašus surinkę slavikiečiai viliasi būti išgirsti

slavikai tesinys
Slavikiečiai, surinkę 72 gyventojų parašus, paliko savivaldybės administracijoje prašymą rajono vadovui, kad nebūtų iš pagrindų remontuojama, plečiama Slavikų seniūnijos salė. R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kaip tarė, tai ir padarė – tokiu posakiu galima apibūdinti slavikiečius, kurie dar prieš savaitę žadėjo kreiptis į rajono merą Edgarą Pilypaitį su prašymu nedaryti išplėstinio Slavikų seniūnijos salės remonto. Prašymą su 72 parašais slavikiečiai suorganizavo per porą dienų ir rajono vadovui įteikė penktadienį.

Apie šį remontą prasidėjo kalbos po to, kai vasarą rajono taryba atsisakė Slavikų kultūros centro rekonstrukcijos projekto, o finansavimą (savivaldybės skiriamas prisidėjimo lėšas – 25 tūkst. eurų) skirti seniūnijos rekonstrukcijai, kad būtų padidinta esanti salė ir po vienu stogu su seniūnija bei biblioteka įsikurtų Slavikų laisvalaikio centro salė. Apie išvažiuojamąjį Švietimo, kultūros ir sporto komiteto posėdį toje salėje ir kas susitikimo metu buvo aptariama, rašėme praėjusiame „Draugo“ numeryje, straipsnyje „Slavikiečiai nesutaria: salė ar bažnyčia“. Tąkart aktyvūs pavieniai slavikiečiai, kurie, beje, į techninį projekto aptarimą nebuvo kviesti, išsakė savo nuomonę – nereikia jiems išplėsti seniūnijos salės, nes užtenka ir tokios, kokia yra, visuomenė sensta, o seniūnijos salėje akustikos geros vis vien nebus, jaunesni žmonės nuvažiuoja į kokybiškesnius rajone vykstančius renginius, o jų kaime pastaruoju metu dauguma renginių vyksta bažnyčioje, kur gera akustika ir gyventojams patogiau, nes po šv. Mišių jie čia pat dalyvauja ir koncerte.

Rajono merui E. Pilypaičiui prašymą (jį, beje, įteikė dvi aktyviausiai per išvažiuojamąjį posėdį pasisakiusios slavikietės – Jurina Bendikienė ir Neringa Žilionėnė) pasirašė 72 Slavikų gyventojai, o aktyvistės, rinkusios parašus, sako, kad į atokesnius kaimelius ir nėjusios. Prašyme rašoma, kad slavikiečiai labai vertina rajono valdžios geranoriškumą remontuoti seniūnijos salę, tačiau ragina pagalvoti, ar tai yra racionalu, nes tokios salės dydžio, kokia ji yra dabar, jiems užtenka. Tą lemia dvi priežastys – mažas gyventojų skaičius ir aktyvumas bei tai, kad renginiai vyksta daugiausia bažnyčioje.

„Mes prašome išlaikyti esamą susirinkimo salės plotą (negriauti, nekilnoti sienų), nes gyventojų skaičius kasmet mažėja. Ši salė yra reikalinga susirinkimams, kurie ir taip joje būna nedažnai ir jos dydis yra pakankamas. Valstybinės šventės ir renginiai vyksta bažnyčioje ir mokykloje. Mes labiau norime atgaivinti kultūrinį renginį po Šv. Onos atlaido, vykdavusį prie bažnyčios, nes mums taip yra patogiau ir geriau“, – dėstoma slavikiečių prašyme.

Taip pat Slavikų gyventojai yra užsiminę, kad norėtų, jog valdžia jiems perleistų naudotis Bažnyčios gatvėje esantį senąjį seniūnijos pastatą su jam priklausančia teritorija. Ten gyventojai, nugriovę seną pastatą, nori turėti pavėsinę koncertui ir erdvę, kur po koncertų galėtų tiesiog pasibūti su giminėmis ar iš toliau atvystančiais parapijiečiais. Deja, šis pastatas yra įtrauktas į savivaldybės skelbiamų aukcionų registrą.

Į gyventojų prašymą rajono meras turi teisę atsakyti per 20 darbo dienų. Gyventojai susirinkimo metu merą liaupsino ir sakė tikintys, kad jis išgirs jų norus ir šią problemą padės išspręsti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.