Modernizuoja naująjį šviesoforą

sviesoforas kabelis
Praėjusią savaitę prasidėjo pavasarį įrengto šviesoforo modernizavimo paruošiamieji darbai – vedamas papildomas kabelis, o netrukus bus įrengtos papildomos žalios šviesos sekcijos, mygtukai pėstiesiems, garsiniai signalai silpnaregiams. D. Pavalkio nuotr.


Ilgus metus tarnavęs vienintelis miesto šviesoforas šių metų kovo mėnesį pagaliau buvo pakeistas nauju, efektyvesniu, nereikalaujančiu didelės priežiūros šviesoforu. Tačiau...
 
Neilgai trukus žmonės pastebėjo ir trūkumus – įrengiant naują šviesoforą buvo atsisakyta prie raudono šviesoforo signalo papildomų lentelių, kurios leisdavo, degant raudonam šviesoforo signalui, sukti į dešinę V. Kudirkos ir Kęstučio gatvėse. Tokių lentelių atsisakyta, nes jos nuo 2020m. nustoja galioti. Tačiau gyventojai pastebėjo, kad jų vietoje buvo galima įrengti papildomas žalias šviesoforo sekcijas, kurios leistų sukti į dešinę. Dėl papildomų sekcijų ne kartą savo nuomones yra viešai išsakę tiek seniūnas Dalius Jasevičius, tiek Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius, tiek savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistai, Eismo saugumo komisija. Specialistų nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė – vieni matė problemas dėl didelių kamščių, o kiti tų problemų nematė, nes „kokie čia kamščiai“ tokiame mažame mieste. Visgi savivaldybė nusprendė įrengti papildomas žalias šviesoforo sekcijas, kurios leistų sukti į dešinę. Be jų, ant šviesoforo dar turės būti sumontuotas mygtukas pėstiesiems su garsiniu signalu, kuris skirtas silpnaregiams. Visi šie papildomi darbai savivaldybei atsieis apie 6 tūkst. eurų, o kovo mėnesį šviesoforo modernizavimas atsiėjo 12 tūkst. eurų. Tiesa, šie darbai bus atlikti tik tada, kai iki šviesoforo bus atvestas papildomas kabelis, kurio ir pritrūko, kad šviesoforas iš pirmo karto būtų įrengtas tinkamai. Kabelį tiesiantys darbininkai darbus jau pradėjo praėjusią savaitę, o kitus šviesoforo modernizavimo darbus atliks UAB „Saugus eismas“ – ta pati įmonė, kuri ir statė naują modernų šviesoforą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.