Keliuose: vieni darbai baigti, o kiti ir liko nepradėti

gotlybiskiai asfaltas
Tvarkingos asfalto dangos sulaukė ir Gotlybiškių Tilto gatvė. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kartu su metais baigėsi ir kai kurie rajono kelių ir gatvių tvarkymo darbai – kapitalinis remontas, rekonstrukcijos, asfaltavimas. Kai kuriuos darbus keliuose rangovai pabaigė, o kiti nusikėlė dėl orų pavasariui. Taip pat, atšilus orams, rajone bus pradėta ir naujų gatvių ir kelių remonto darbų.

Kelių direkcija šiais metais įvykdė visus užsibrėžtus tikslus – įrengtos net trys žiedinės sankryžos, pėsčiųjų ir dviračių takas į naująsias kapines, baigiami kelio į Kauną remonto darbai. Dvi žiedinės sankryžos Kelių direkcijos pastangomis įrengtos kelyje į Jurbarką, o dėl eismo dalyvių saugumo darant kapitalinę kelio Šakiai–Kaunas rekonstrukciją įrengta žiedinė sankryža ir sukantiems Lekėčių kryptimi. Visą vasarą eismo dalyvius trikdę ir eismą stabdę laikini šviesoforai kelyje Šakiai–Kaunas jau nuimti – čia vairuotojai ir kiti eismo dalyviai jau gali keliauti žymiai patogesniu keliu. Taip pat didelis patogumas atsirado ir važiuojantiems dviračiu į naująsias Šakių miesto kapines – pratęstas nuo Šakių miesto einantis dviračių ir pėsčiųjų takas ir dabar ne automobiliu į kapines nuvykti pasidarė saugiau.

Į priekį juda ir vadinamieji miestelių projektai, tiesa, dabar daugelis darbus vykdančių įmonių nedirba. Tačiau kai kurie darbai jau baigti ne dėl oro sąlygų, o todėl, kad rangovams šilti orai leido kai kuriuos objektus padaryti iki galo. Labai džiaugiasi miestelio projekto rezultatais Kudirkos Naumiesčio gyventojai. Sporto aikštynas  jau baigtas. Už 429 tūkst. eurų įgyvendinami projekto darbai jau įpusėję – šiais metais Kudirkos Naumiestyje jau padaryti dalies Vytauto ir Bažnyčios gatvių šaligatviai, įrengti šviestuvai ten, kur buvo numatyta projekte. Vytauto gatvėje seniūnija prie įrengto sporto aikštyno dar įrengė apšvietimą, kuris apšvies tamsiu paros metu naujai čia prie pat gimnazijos pastato įrengtą vaikų žaidimų aikštelę, krepšinio aikštelę ir lauko treniruoklių erdvę. Anot savivaldybės Ūkio, investicijų ir architektūros skyriaus pavaduotojo Aurimo Staugaičio, kitais metais Kudirkos Naumiestyje bus tęsiami projekto darbai ir čia bus imtasi Tilto, pagrindinės miesto gatvės, kapitalinio remonto bei pastato Dariaus ir Girėno gatvėje konversijos (pakeitimo – red. pastaba) darbų. Šis pastatas bus pritaikytas bendruomenės poreikiams – gyventojai nori eksponuoti sugriauto Širvintos bei Kudirkos Naumiesčio miestų istorinę medžiagą. Šiuo projektu gyventojai dar norėjo įrengti mieste padorų viešąjį tualetą.

Tiek iš savivaldybei skirtų Kelių direkcijos lėšų, tiek iš paties rajono biudžeto, tiek iš tikslinių projektinių lėšų visus metus kai kurių rajono seniūnijų gatvėse krutėjo rangovų technika. Darbai baigti Valenčiūnų Žiedo gatvėje, kur gatvė padengta nauju asfaltu, taip pat pagaliau šiais metais sulaukė tvarkingos asfalto dangos ir Gotlybiškių Tilto gatvė, kur dar įrengtas ir šaligatvis bei apšvietimas. Iki gruodžio vidurio rangovų technika plušėjo ir Giedručių Miško gatvės dalyje, kurią savivaldybė šiais metais buvo užsibrėžusi sutvarkyti. Taip pat gatvės remonto darbai baigti ir Griškabūdžio Novos gatvėje, o iš papildomai skirtų lėšų naujai pradėta rengti daug diskusijų ir dėmesio sulaukęs objektas – Kudirkos Naumiesčio P. Mašioto gatvė. Beje, kadangi paruošiamieji asfaltavimo darbai P. Mašioto gatvėje pradėti daryti gana vėlai rudenį, tad asfaltavimo darbai bus pradėti tik pavasarį.

Šiais metais savivaldybė turėjo nemenkai reikalų su Daukantiškių kaimo Atžalyno gatvės kapitalinio remonto pridavimo darbais, nes rangovų įmonei „Parama“ broko nepavyko iš pirmo karto pataisyti ir teko su jais ne kartą apie defektus diskutuoti, o objektas dar visiškai nėra priduotas ir dabar. Gelgaudiškyje taip pat įsibėgėjęs miestelio projekto įgyvendinimas, nes rangovai, nors ir su ilga pertrauka vasarą, bet dirbo pagrindinėje miesto aikštėje.

Kitais metais savivaldybė ketina tęsti ir anksčiau pradėtus darbus, ir pradėti tvarkyti naujai pagal numatytą trimetę kelių plėtros ir priežiūros programą, kuri yra pagrindinis dokumentas skirstant lėšas ir dėliojant prioritetus. Kitais metais numatyta tęsti Slavikų Vyšnių gatvės remonto darbus, nes šiemet darbai buvo sustabdyti dėl rangovų iškeltų didžiulių kainų. Taip pat bus asfaltuojama Plokščių Bažnyčios gatvės dalis, kaip jau ir buvo numatyta anksčiau. Taip pat bus tvarkomos dvi naujos gatvės Griškabūdžio seniūnijoje – Bliuviškių kaime bus tvarkomos Tilto ir Novos gatvės, kur bus atliekamas jų kapitalinis remontas.

Kelių direkcija šiais metais į savo prioritetinių kelių asfaltavimo sąrašą buvo įsitraukusi ne vieną rajono žvyrkelį, tačiau iš jų buvo išasfaltuoti 7 km tik kelyje Kiduliai–Gelgaudiškis–Plokščiai, o taip pat antras sąraše buvęs beveik 5 km žvyrkelis Išdagai–Naudžiai–Valakbūdis taip ir liko nepradėtas, o ir ar bus pradėtas – nežinia, nes per Lietuvą nuvilnijo žinios, kad Vyriausybė įšaldė daug lėšų, skirtų Kelių direkcijai, už šias lėšas buvo žadama išasfaltuoti dar ne vieną žvyrkelį tiek rajone, tiek Lietuvoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.