Kelyje į Kauną bus įrengti trys greičio matuokliai

Lietuvos automobilių kelių direkcija ėmė įgyvendinti anksčiau skelbus planus – paskelbė naujų vidutinio greičio matuoklių įrengimo viešųjų pirkimų konkursą. Naujų greičio matuoklių numatyta įrengti ir kelyje į Kauną.

Lietuvoje numatytos 56 vietos, kur bus įrengti 112 sektorinio greičio matuokliai, iš jų net trijose skirtingose atkarpose 140-ajame kelyje Kaunas–Zapyškis–Šakiai. Vieną greičio matuoklį minėtame kelyje ruošiamasi įrengti 42,09–51,04 kilometre, jis matuotų 8,95 km atstumą. Taip pat žadama įrengti 10,34 –12,98 kilometre (matuotų 2,64 km atstumą) bei 23–32,07 kilometre (9,07 km kelio ruožas). Po šių Kelių direkcijos išplatintų pranešimų apie naujus greičio matuoklius socialiniame tinkle „Facebook“ pasipylė internautų komentarai apie tai, koks viršytinas greitis bus toleruojamas ir ar reikia tiek daug greičio matuoklių viename kelyje. Nuomonės išsiskiria – vieni sako, kad trijų matuoklių yra per daug, kiti rėžia, jog „lakstyti keliuose“ nėra reikalo, ir netoleruoja netgi menkiausio greičio viršijimo.
 
Kelių direkcija iki 2020 m. pabaigos valstybinės reikšmės keliuose nori įrengti 130 vidutinio greičio kontrolės ruožų ir 70 momentinių greičio matuoklių.

Svarbiausi kriterijai, pagal ką Kelių direkcija dėlioja prioritetus rinkdama kelio ruožus matuokliams įrengti, yra vidutinis metinis paros eismo intensyvumas ir eismo įvykių skaičius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.