Pasveikino naująją kolegę

Praėjusį antradienį vykusiame tradiciniame seniūnų pasitarime naująją seniūnę ir kolegę Kidulių seniūnę Renatą Švelnytę pasveikino ir susirinkę rajono seniūnai. Kidulių seniūnės pareigas R. Švelnytė pradėjo eiti gruodžio 16 d., o šis seniūnų pasitarimas jai buvo pirmasis.

Kaip sakė pirmajame seniūnų pasitarime dalyvavusi Kidulių seniūnė, kol kas ji dar tik susipažįsta su seniūnijos poreikiais ir situacija, tačiau per keletą savaičių jau yra sulaukusi ir gyventojų kreipimosi į ją, kaip atsakingą asmenį, valstybės tarnautoją. Anot seniūnės, kreipėsi vienas Kidulių seniūnijos gyventojas, kuris prašė pasiimti jo du auginamus šunelius, nes jis turintis negalią ir nebegalintis jais daugiau rūpintis. Seniūnė gyventojui paaiškino, kad seniūnija naminių gyvūnų priežiūros paslaugų neteikia, tačiau mielai nurodė adresus, kur žmogus turi kreiptis.
 
Taip pat savivaldybėje ir seniūnijoje sulaukta gyventojų priekaištų dėl nuovažų įrengimo neseniai kapitališkai suremontuotoje Žiedo gatvėje Valenčiūnų kaime, kur tik gruodžio mėnesį buvo baigti gatvės dangos atnaujinimo darbai. Gyventojai skundėsi, kad darant gatvės remontą nebuvo padarytos tinkamos kelio nuovažos. Seniūnė apžiūrėjo objektą ir tiek ji, tiek savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis teigia, kad nuovažos padarytos tinkamai. Pasak pavaduotojo, nuovažos Žiedo gatvėje padarytos tokios, kokios priklausė pagal atliktus remonto darbus, kad nelaužytų asfalto dangos išsukant iš gatvės. Anot specialisto, nuovažos prie tvarkomų kelių ir gatvių įrengiamos kiekvienu atveju skirtingai ir priklauso nuo to, ar ten buvo daromas kapitalinis, ar paprastas remontas, ar tiesiama nauja gatvė, ar jos daromos valstybinės reikšmės kelyje. Šie ir kiti niuansai lemia, kokios nuovažos bus konkrečiu atveju.

Kalbėdama apie ateities planus, naujoji Kidulių seniūnė sakė, kad šiuo metu seniūnijoj dar iš praėjusių metų biudžeto yra nupirkta naujų šviestuvų, kurių pakabinimą ant stulpų seniūnė žada organizuoti artimiausiu metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.