Galvos skausmas – aikštelėje netelpantys automobiliai

socialiniu aikstele
Prie Socialinių paslaugų centro esančioje aikštelėje netelpa įstaigos darbuotojų automobiliai, o atvažiuoja ir klientai, tad transporto priemonės dažnai statomos tiesiog ant vejos, kuri panašėja į arimus. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šakiuose Muziejaus gatvėje esančių privačių gyvenamųjų namų gyventojai ne kartą atvirai išsakė nepasitenkinimą, kad Šakių socialinių paslaugų centro darbuotojai stato savo automobilius ant prie jų namų esančios žalios vejos. Pieva, kur nuolat statomi automobiliai, yra išvažinėta, pažliugus orams, labiau panaši į arimus.
 
Įsikūrus Šakių socialinių paslaugų centrui buvusiose Zanavykų muziejaus patalpose Muziejaus gatvėje, nesusipratimų dėl automobilių parkavimo iškilo tarp įstaigos darbuotojų ir aplinkinių gyventojų. Privačių namų gyventojai ėmė skųstis, kad centro darbuotojai stato savo automobilius ant žalios vejos prie jų namų. Žemė, kur statomi automobiliai, yra valstybinė, tačiau ją prižiūri ir pjauna patys gyventojai.

Anot gyventojų, statyti ant žalios vejos automobilius draudžia ir Kelių eismo taisyklių punktas, kuris sako, kad „Sustoti ir stovėti draudžiama ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose“.  

Šakių socialinių paslaugų centro direktorė Vilma Bielskienė patikino, kad aplinkinių gyventojų kreipimasis į įstaigą dėl parkuojamų automobilių buvo ir teko su jais apie tai pasikalbėti.

„Taip, jie, žmonės, kreipėsi į mus, kad mes čia statome tuos automobilius, tačiau pasikalbėjome, išsiaiškinome viską. Mes netelpame į mūsų automobilių stovėjimo aikštelę, o ta žemė nėra jų nuosavybė – tai yra valstybinė žemė, todėl jie mums uždrausti ja naudotis negali“, – aiškino direktorė.

Automobilių parkavimo klausimas, anot direktorės, iš tiesų jų įstaigos kieme yra didelė problema. Prie buvusio Zanavykų muziejaus pastatų yra automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau į ją netelpa nei pačios įstaigos darbuotojų automobiliai, nei atvykstančių klientų. Dėl šios problemos direktorė praėjusiais metais kreipėsi į savivaldybės administraciją ir yra parašiusi prašymą dėl dar vienos stovėjimo aikštelės įrengimo prie įstaigos. Aikštelė, anot vadovės, galėtų būti įrengta už pastato esančioje laisvoje Socialiniam paslaugų centrui priklausančioje teritorijoje.

„Kur įrengti dar vieną stovėjimo aikštelę, vietos mes turime, reikia tik tai padaryti, reikia pinigėlių“, – sako įstaigos vadovė.

Taip pat direktorė sako, kad jos prašymu savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistai jau yra parengę darbų sąmatą ir pateikti skaičiavimai, kiek kainuotų dar vienos automobilių stovėjimo aikštelės įrengimas prie jų įstaigos. Anot Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio, įstaigos prašymą pateikti preliminarią sąmatą jų skyrius įvykdė, o dabar jau pati direktorė turi ieškoti galimybių, kaip rasti lėšų tai įgyvendinti.

Beje, gyventojai pastebi ir dar vieną problemos sprendimo būdą – Socialinių paslaugų centro darbuotojai gali parkuotis ir toliau nuo įstaigos, jiems nebūtina privažiuoti prie pat darbovietės durų, pavyzdžiui, automobilius jie galėtų parkuoti prie AB „Šakių kelių tarnybos“ esančioje stovėjimo aikštelėje, kuri yra gan erdvi ir būna apytuštė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.