Paaiškėjo, kuriuos medžius šalins

pakrantes medziai
Praėjusią savaitę Šakių miesto ežero pakrantėje projektuotojai dar kartą apžiūrėjo ir įvertino medžius, kuriuos šalins kai bus pradėtas įgyvendinti pakrantės gražinimo projektas. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusią savaitę Šakių miesto ežero pakrantėje esančiame parke vaikštinėjo dendrologai. Specialistai dar kartą apžiūrėjo ir įvertino medžius, kuriuos netrukus žadama išpjauti dėl savivaldybės įgyvendinamo projekto, kurio metu bus tvarkoma ežero pakrantė.
 
Šakių savivaldybės administracija, pasinaudodama Europos Sąjungos struktūrinių fondų teikiama parama, įgyvendina projektus, kuriais tvarkomas ir gražinamas miesto centras. Miestą jau puošia pernai baigtas tvarkyti skveras, darbai prasidėję Siesarties upelio pakrantėje, o šį pavasarį darbai bus pradėti ir paežerėje. Tiesa, čia pirmiausiai gyventojai išgirs pjūklų garsą, nes iš pradžių reikia pašalinti ilgus metus čia augusius nereikalingus medžius ir paruošti pagrindą kietiems ežero pakrantės inžineriniams objektams įrengti. Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis sako, kad su dendrologais jau buvo derinta, kuriuos medžius bus galima išpjauti įgyvendinant projektą, tačiau praėjusią savaitę jie dar kartą įvertino medžių būklę. Šiuo metu parke yra sužymėti medžiai, kuriuos netrukus pradės šalinti medžių pjovimu pasirūpinsianti UAB „Hidrokesta“. Paklaustas, kodėl medžiai nebuvo pjaunami žiemą, kai buvo šiek tiek pašalę, A. Šlėderis sako, kad įmonė tuo metu negalėjo parke darbuotis, nes dirbo kitame objekte, tačiau rangovai netrukus žada šiuos darbus pradėti, o pagal sutartį laiko tam turi net iki kitų metų pavasario.

Kaip sako šio projekto vadovas, architektas Mantas Paketuris, atnaujintoje ežero pakrantėje žadama įrengti mineralinės dangos takus, suoliukus, šiukšliadėžes, pasodinti tokiai vietovei tinkamų želdinių, krūmų, medžių, o kertami bus tik prastos būklės medžiai, dažniausiai klevai, tuopos. Anot vadovo, niekas nežada šalinti sveikų ar saugotinų medžių, nebent jie trukdytų tako, kuris eis tiesiai pro autobusų stotį, pačia ežero pakrante, įrengimui. Paklaustas, ar nebijo visuomenės reakcijos dėl medžių pjovimo, architektas sako, kad visuomenė buvo visada „visais įmanomais kanalais“ informuojama, buvo projekto derinimas, todėl jiems tai neturėtų būti naujiena, nes gyventojai taip pat turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę dėl medžių ir kitų projekto dalių, todėl dabar nėra apie ką diskutuoti šiuo klausimu. Pasak M. Paketurio, įgyvendinus projektą kaip tik bus labiau išryškinti geros būklės medžiai, pavyzdžiui, ąžuolas, aplink kurį bus iškirsti menkaverčiai medžiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.