Kiekvienas padarytas darbas – vaikui

budre
Daiva Tamošiūnaitė-Budrė yra „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerto ambasadorė, viešėdama Šakiuose jau kvietė į šiųmetį labdaros koncertą. L. Poškevičiūtės nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

„Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio vadovė Jūratė Arštikaitienė susirinkusiems priminė, kad didžiausias šios organizacijos projektas Šakiuose – prieš 20 metų įsteigtas Vaikų dienos centras.

„Šakiai yra maži, kad kiekvienas kurtume kažką atskirai, turime tai daryti kartu. Todėl ir kai kurias veiklas vykdome kartu su „Namai visiems“, tuomet ir linksmiau, ir kokybiškiau, ir geriau“, – kalbėjo J. Arštikaitienė.

Praeitais metais Vaikų dienos centre, kurį kasdien lanko 12–20 vaikų, išties netrūko veiklų: vaikams įsiminė vasaros stovykla su „Meškėnų akademija“, vaikai kūrybingai leido laiką „Mena meną“ studijoje, naujos patirties sėmėsi Šakių greitosios medicinos pagalbos stotyje, policijos komisariate, rajono savivaldybėje ir kitur.

J. Arštikaitienė vardijo visus, prisidedančius, kad vaikams nepritrūktų maisto, dėkojo Giedrei ir Juliui Šedbarams bei kitiems geranoriams, taip pat pasidžiaugė „Sodros“, UAB „Gulbelė“ darbuotojais, kurie užsuka išsikepę pyragų arba paremia kitaip.
Apžvelgdama praėjusių metų Vaikų dienos centro biudžeto lėšas, J. Arštikaitienė paminėjo, kad iš įvairių šaltinių per projektinę veiklą gauta per 100 tūkst. eurų. Pasak J. Arštikaitienės, jau planuojamos ir šių metų veiklos, aišku, didžiausias Vaikų dienos centro lankytojų noras – kelionė prie jūros. Numatoma, kad šiemet vyks ir vaikai, ir tėvai.

Į pokalbį įsiterpusi visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Vaikų dienos centrų ir padalinių skyriaus vadovė Natalija Novakauskienė kalbėjo, kad organizacijos bendras tikslas – „kiekvienas padarytas darbas – vaikui“.

„Kuo vaikui geriau gyvenasi Lietuvoje, tuo Lietuvos ateitis yra šviesesnė. Kokie darbai yra daromi mūsų organizacijoje, su mūsų padaliniais, kurių yra 21, tai viskas link vaiko ateities“, – kalbėjo viešnia.

Vaikų dienos centre savanoriauja ne tik jaunimas, bet ir vyresni žmonės. Viena iš pirmųjų savanorių-močiučių Vida atviravo nesitikėjusi, kad apskritai kada nors taps savanore. Rūta pasakojo, kad atsitiktinai laikraštyje pamatė skelbimą, kad reikalingi savanoriai, nors pagalvojusi, kad galbūt ši veikla skirta ne jai, bet pasiryžo, su vaikais pernai kepė pyragus, apsilankė Vinco Kudirkos muziejuje.

„Mes patys iš vaikų išmokstam daug dalykų – linksmumo, draugiškumo“, – tvirtino Rūta.

Savo savanoriška patirtimi dalijosi ir Vaikų dienos centrą lankiusios, o dabar čia savanoriaujančios seserys Justė ir Milda. Ji sako, kad iš vaikų pasisemia kitokios patirties.

„Eini gatve, vaikai jau šaukia – labas. Jų visuomet geros nuotaikos. Grįžtu namo iš dienos centro, atrodo, knygą galėtum parašyti, ką nuveikei per visą dieną“, – pasakojo Milda.

Justė prisipažino, kad jei nebūtų lankiusi Vaikų dienos centro, galbūt nebūtų išsipildžiusi jos svajonė  baigti Šakių meno mokyklą. Eva pasakojo, kad lankydama Vaikų dienos centrą pirmą kartą pamatė jūrą, aplankė Estiją, Latviją. Dienos centrą lankantys vaikai džiaugsmingai pasakojo apie darbuotojas Mortą, Liną ir Skaistę, su kuriomis susitinka kone kasdien.

Susirinkime dalyvavęs rajono vicemeras Darius Jakavičius pasidžiaugė, kad mažame Šakių miestelyje atsiranda žmonių, kurie daro gerus darbus, padeda tiems, kuriems labiausiai reikia padėti.

„Džiaugiuosi jūsų iniciatyva, veiklomis. Tai, ką darote, – yra socialiai graži misija. Kaip nevyriausybinė organizacija jūs esate gražiausias pavyzdys kitiems nevyriausybininkams mūsų krašte ir visoje Lietuvoje, nes jūsų veikla yra matoma ir girdima“, – kalbėjo D. Jakavičius.

Pasidžiaugti šakiečių veikla užsukusi radijo, TV laidų, įvairių renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė pasakojo, kad su „Gelbėkit vaikus“ organizacija susipažino prieš maždaug dešimt metų, tuomet ji padėjo rengti pirmąjį televizijoje paramos koncertą. Šiuo metu su įvairiais labdaros renginiais ji keliauja po visą Lietuvą.

„Galbūt ir Šakiuose surengsime paramos koncertą, labdaros vakarienę, kuomet kviesime jūsų krašto garbius žmones ir verslininkus prisidėti prie vaikų gerovės“, – apie ateities planus Šakiuose kalbėjo viešnia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.