Vieni malūnėliai piktino, kiti džiugino

maluneliai
Pasipiktinimą sukėlę įvairiaspalviai malūnėliai penktadienį jau buvo nukabinti, o trispalviais malūnėliais taip pat penktadienį pradėtos puošti įvairios erdvės, tarp kurių ir Šakių kultūros centras. D. Pavalkio nuotr.


Ketvirtadienio vakare socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė diskusija dėl to, kaip Šakių miestas pasipuošė Lietuvos nepriklausomybės 30-mečiui. Žmonėms kliuvo, kodėl gatvės apšvietimo stulpuose šalia miesto bei trispalvių vėliavėlių pakabinti vaivorykštiniai daugiaspalviai malūnėliai.
 
„Kada Šakiuose gėjų paradas? Miestas jau pasipuošė“, – liejosi komentarai.

„Man gi nusviro rankos ir netekau žado. Kas mums darosi, na gal ne visiems, bet kažkam tikrai smegenėlės paburkusios. Atsimerkit, atsikvošėkit šakiečiai, pakelkit galveles ir pažvelkit į tuos stulpus ant kurių puikuojasi Tautos Trispalvė, Šakių vėliavos ir per vidurį „daugiaspalvis“ malūnėlis. Nežinau kas atsakingas už miesto papuošimą, bet tokio akibrokšto niekas manau nesitikėjo. Kas gi sugalvojo pasišaipyti iš Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventės? Netikiu, kad tai Mero iniciatyva“, – rašė viešą diskusiją sukūręs Juozas Masteika (komentatoriaus kalba netaisyta).

Išties diskusijų šia tema netrūko, komentarai, beje, ir labai nekultūringi, homofobiški ir įžeidžiantys konkrečius asmenis, liejosi kaip iš gausybės rago. Buvo ir tokių, kurie stebėjosi, kaip spalvotame, vaikiškame vėjo malūnėlyje galima įžvelgti kažką daugiau nei malūnėlį.

Įprastai už miesto puošybą atsakinga seniūnija, tad ir teiraujamės seniūno Daliaus Jasevičiaus, kaip ir kodėl šie malūnėliai buvo iškabinti.

„Aš sugalvojau. Paprasčiausias dalykas – simbolis (vėjo malūnėliai pasirinkti Kovo 11-osios simboliu – red. past.) yra malūnėliai. Jei būtume gavę nusipirkti vienspalvius ar trispalvius, tai būtume įkėlę tokius. Visiškai nežiūrėjom į spalvas, popierinių nėjo dėti, bet jei pabandytumėte paieškoti šitiek vienetų nusipirkti... Yra tik spalvoti, vaikiški, gražūs“, – teigė seniūnas, patikinęs, kad penktadienį ryte malūnėliai iš apšvietimo stulpų jau buvo išimti.

„Jeigu jau čia taip nepatiko, tai ir išėmėm. Reiškia, nereikia“, – teigė D. Jasevičius, nesitikėjęs tokios visuomenės reakcijos.

Tiesa, jis pats teigė komentarų neskaitęs, „bet kai visi čia pradėjo šnekėt“...

Anot seniūno, ir šiuos malūnėlius buvo gana sudėtinga įsigyti, pavyko gauti tik 50 vienetų. D. Jasevičius svarsto, kad dabar malūnėlius, ko gero, dovanos kokiam darželiui, kad vaikai galėtų žaisti.

Kaip minėta, būtent vėjo malūnėlis, tik trispalvis, pasirinktas Kovo 11-osios simboliu.

„Nuoširdžiai dėkoju visoms švietimo ir kultūros įstaigoms, prisijungusioms prie gražios Kovo 11-osios akcijos. Pagaminta 30 tūkst. vnt. trispalvių malūnėlių“, – rašė Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius.

Šie trispalviai malūnėliai papuoš Sudargo piliakalnį, J. Jablonskio paminklą Griškabūdyje, Varpo aikštę Kudirkos Naumiestyje, J. Vailokaičio tėviškę, S. Banaičio tėviškę, J. Staugaičio tėviškę, bus susmeigti prie Aleksandro Grybino-Fausto paminklo, prie V. Kudirkos paminklo Šakiuose, Ąžuolyne Sintautuose ir pirmojo sąjūdžio mitingo vietoje Šakių stadione (dabartiniame „Varpo“ mokyklos stadione).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.