Neįvertinę gatvių būklės asfalto naujai neties

staugaitis aurimas
Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis informavo, kad naujai sudaryta Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų paskirstymo komisija šiuo metu važinėja po seniūnijas ir vertina seniūnų pateiktų asfaltuoti objektų sąrašą. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Vasario 27 d. savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus įsakymu patvirtinta nauja Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirstymo komisijos sudėtis. Naujai sudaryta komisija nieko nelaukusi kibo į darbus – važinėja po seniūnijas ir tikrina gatves, kurias seniūnai pateikė kaip prioritetines ir jas reikėtų pirmiausiai asfaltuoti iš šiai programai skirtų pinigų.

Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPP) lėšų paskirstymo komisijai ir toliau vadovauja savivaldybės administracijos Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, sekretoriauja to paties skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis. Į komisiją taip pat patenka rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, tarybos nariai  Artūras Varankevičius bei Vaidas Balčiūnas ir du seniūnai – Kidulių seniūnė Renata Švelnytė bei Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius. Artimiausiu metu komisija turi daug veiklos – rengia projektą, kurį teiks kovo mėnesį posėdžiausiančiai tarybai, ir važinėja po seniūnijas bei vertina, kokius objektus seniūnai su seniūnaičiais nori pirmiausiai sutvarkyti. Kaip žinia, šiais metais iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos Šakių rajono savivaldybei vietinės reikšmės viešiesiems keliams tiesti, taisyti, rekonstruoti, prižiūrėti ir saugaus eismo priemonėms iš viso skirta 1 mln. 337 tūkst. eurų, o KPP, kurią tvirtina taryba, yra vidinis savivaldybės dokumentas, kuriuo vadovaujantis šios lėšos rajone yra paskirstomos.

Anot Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojo A. Staugaičio, kol kas pateiktuose iš seniūnijų duomenyse yra daug netikslumų.

„Turime patys važiuoti į objektus ir vertinti, ar tikrai tos gatvės vertos yra asfaltuoti. Yra tokių situacijų, kai prašymas pateiktas išasfaltuoti gatvę, kur yra trys gyventojai, o gatvė nuveda į laukus, arba asfaltas jau yra, tik jame išsimušusios kelios duobės, kurias galima užtaisyti kitu būdu, nebūtina asfaltuoti iš naujo. Nebus asfaltuojama bet kas ir bet kur, tada geriau lėšas atiduokite kitoms seniūnijoms, jeigu neturite ką asfaltuoti“, – aiškino seniūnams A. Staugaitis.

Pasak pavaduotojo, pačiuose Šakiuose su priemiesčiais yra daug neasfaltuotų gatvių, todėl kitų seniūnijų seniūnams nebūtina imti lėšas, skirtas KPP, vien todėl, kad jos seniūnijai priklauso. Šiuos pinigus žadama panaudoti ne tik optimaliai, bet ir taupiai. Pavyzdžiui, pernai savivaldybė netęsė Slavikų kaimo Vyšnių gatvės asfaltavimo darbų todėl, kad rangovai buvo „užsišaukę didžiulę darbų kainą“ – 160 tūkst. eurų, o šįmet tame objekte darbai bus tęsiami, nes savivaldybei pavyko nupirkti darbus vos už 63 tūkst. eurų, o dėl objekto varžėsi ne vienas, o šešios rangovų įmonės. Tokio principo savivaldybė ketina laikytis ir toliau bei žada neskubėti su darbų pirkimais, o laukti tinkamo momento ir už „padorią kainą“ rajone sutvarkyti daugiau gatvių.

Kalbėdamas apie trimetę KPP programą A. Staugaitis mato dar vieną problemą – seniūnai nesugeba susitarti su seniūnaičiais ir pastarieji siunčia savivaldybei savo prašymus, kurias gatves jie norėtų išasfaltuoti seniūnijose pirmiausiai. Tokia situacija susiklostė Gelgaudiškio seniūnijoje, kur seniūno pateikto prašymo duomenys nesutapo su tomis gatvėmis, kurias atskiru raštu vėliau nurodė seniūnaičiai. Būtent toks precedentas, pasak A. Staugaičio, ir yra priežastis pačiai komisijai vykti į seniūnijas ir įvertinti seniūnų pateiktų asfaltuoti gatvių sąrašą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.