Po truputį remontuojamas Šakių „Caritas“

sakiu karitas remontas
Išgriauti ir išnešti gruzą iš patalpų buvo pirmas ir sunkiausias darbas. „Caritas“ nuotr.


Kovo pradžioje buvo nuspręsta paremontuoti Šakių klebonijos kieme esančias „Carito“ patalpas iš vidaus. Įmonės, žmonės, aukodami savo laiką, ne tik atlieka darbus, bet ir remia statybinėmis medžiagomis – cementu, smėliu. Bus pakeistos grindys, atliktas sienų kosmetinis remontas.
 
Šakių „Carito“ pagrindinės patalpos – vienas nedidelis kambarėlis, drabužių dalytuvė, čia pilna žmonių suaukotų rūbų, avalynės ir kitų daiktų. Kartkartėmis sukauptais rūbais organizacija pasidalina su kitais Lietuvos „Caritas“ skyriais, dažniausiai su kėdainiečiais. Neseniai karitietės, iš patalpos kraudamos rūbus į krepšius, pakėlusios kilimą pamatė, kad betoninės grindys smarkokai ištrupėjusios, vietomis išbetonuota labai plonu sluoksniu. Pasvarsčiusios, kad, ištiesus ant tokio prasto pagrindo linoleumą, bus tik veltui išmesti pinigai, šaltis ir toliau per grindis skverbsis, nusprendė patalpas šiek tiek pasiremontuoti.

„Nuo grindų ėjo drėgmė, todėl klodavome paletes ir taip gelbėjomės nuo šalčio“, – pasakojo Šakių „Caritas“ vadovė Vilija Matulaitienė.

Taigi pirmieji darbai prasidėjo kovo 7 dieną, į talką įsijungė savanoriai, ypač pagelbėjo studentai, sugrįžę savaitgaliui į Šakius. Pirmiausiai buvo išgriauti betoninių grindų likučiai, išvežtas gruzas. Vienas žmogus paskolino priekabą gruzui vežti, kitas jį priėmė. Jau kitą dieną du Kęstučiai paaukojo savo šiltą vakarą namuose su šeimomis ir išvedžiojo šildymo vamzdelius. Vėliau sudėtas polistirolas ir grindys išbetonuotos. Geradariai atėjo dirbti net su savo įrankiais. V. Matulaitienė sako, kad patalpą liko iškloti plytelėmis, tad teks ieškoti rėmėjų plytelėms, klijams įsigyti. Planuojama atlikti ir kosmetinį sienų remontą. Organizacija ieškos ir lentynų rūbams bei daiktams laikyti.

„Norim į patalpas vandenį atsivesti, nors kažkokią kriauklę pasistatyti“, – apie ateities planus kalbėjo V. Matulaitienė nedrįsdama prognozuoti, kada darbai bus galutinai užbaigti ir žmonės galės apsilankyti „Carite“.

„Žmonės ne tik rūbų užsuka pasirinkti, jiems reikalinga ir dvasinė pagalba – pasikalbėti, pasitarti“, – sako pašnekovė.

Greta remontuojamos patalpos yra dar vienas kambarys, kuriame įrengtas sandėlis, pasak V. Matulaitienės, šios patalpos taip pat prašosi remonto, ateityje karitiečiai norėtų ir tą kambarėlį susiremontuoti.

„Toliau, kaip Dievas duos. Kiekviena papildoma pora rankų, kad ir simbolinė auka mums labai pagelbėtų“, – sakė V. Matulaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.