Draudžia kirsti ir genėti saugotinus medžius

Iki rugpjūčio 1 d. šalyje galioja draudimas kirsti ir genėti saugotinus medžius intensyviausiu laukinių paukščių veisimosi laikotarpiu.

Saugotiniems priskiriami mieste augantys didesnio kaip 20 cm ir ne mieste augantys didesnio kaip 30 cm skersmens ąžuolai, uosiai, klevai, liepos, beržai, pušys, guobos, skroblai, skirpstai, bukai, vinkšnos ir maumedžiai. Draudimas netaikomas tada, kai jie kelia grėsmę žmonių gyvybei, sveikatai, turtui, saugiam eismui, elektros energijos atnaujinimui. Kita išimtis – kai pateikiama eksperto, baigusio biologijos krypties studijas ir įgijusio kompetencijų ornitologijos srityje, pažyma, kad kertamame ir (ar) greta augančiuose medžiuose nėra besiveisiančių laukinių paukščių. Saugotinus medžius leidžiama genėti, jeigu genimų šakų skersmuo (pjūvio vietoje) yra ne didesnis kaip 5 cm.
 
Aplinkos ministerija želdynų ir želdinių savininkams bei valdytojams, kitiems fiziniams ir juridiniams asmenims, planuojantiems kirsti, kitaip pašalinti ar genėti saugotiniems nepriskirtus medžius, šiuos darbus kol kas atidėti arba vykdyti tik įsitikinus, kad medyje ir šalia jo nėra besiveisiančių laukinių paukščių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.