Daugiabučiuose prasidėjo laiptinių dezinfekavimas

dezinfekcija
Praėjusį penktadienį UAB „Šakių komunalinis ūkis“ jau dezinfekavo aštuonias jų administruojamų daugiabučių namų laiptines. D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Siekiant pristabdyti koronaviruso plitimą suskubta pasirūpinti ir daugiabučių namų laiptinių dezinfekavimu. Tuo turės pasirūpinti daugiabučių namų administratoriai, kai kurie nieko nelaukę jau praėjusį penktadienį ėmėsi veiksmų.

Daugiabučių namų administratoriams yra išsiųsti įpareigojimai pasirūpinti laiptinių ir kitų bendrųjų patalpų dezinfekavimu, o UAB „Šakių komunalinis ūkis“ (įmonė jungiama prie UAB „Šakių šilumos tinklai“ ir kartu vykdo šias funkcijas), jau penktadienį pradėjo dezinfekciją daugiabučiuose. Tiesa, anot įmonės direktoriaus Raimundo Rauckio, įmonė šiuos darbus daro naudodama savo turimus dezinfekcinio skysčio resursus, tačiau deda visas pastangas, ieško pardavėjų, kad galėtų tuos resursus kuo greičiau papildyti. Anot direktoriaus, įmonei pavyko nusipirkti 800 kg dezinfekcinio skysčio, kuris šią savaitę turėtų būti parvežtas į įmonę. Pasak R. Rauckio, jų įmonė žada atlikti dezinfekciją ne tik savo administruojamuose daugiabučiuose, bet ir tuose, kurie turi sudarę jungtinės veiklos sutartis ar įkūrę bendrijas, jeigu tik to pageidaus patys šių namų administratoriai arba jie patys neturės galimybių tuo pasirūpinti.

„Kol kas mes derimės su kitų namų administratoriais, kaip jie norės – ar patys dezinfekuosis, ar mes tai darysime, dėl kiekvieno namo kalbamės atskirai. Atsirado ir pačių gyventojų, kurie kreipėsi ir nori, kad būtų dezinfekuotos jų daugiabučių namų bendrosios patalpos. Darbas vyksta, svarbu, kad skysčio gautume įsigyti“, – teigė R. Rauckis.

Tokia paslauga besidominčių gyventojų yra nemažai – penktadienį, vos tik išplatinus informaciją „Facebook“ tinkle apie tai, kad UAB „Šakių komunalinis ūkis“ atlieka laiptinių dezinfekciją, iš karto pasipylė gyventojų klausimai, ar galėtų atlikti ir jų daugiabučių namų patalpų dezinfekciją ir kiek tai kainuotų.

Daugiabučių namų administravimo paslaugas teikiančios įmonės UAB „Mano būstas“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis sako, kad iki praėjusio penktadienio Šakių rajone jų įmonės administruojamų namų gyventojai nebuvo užsisakę valymo paslaugos, bet atsižvelgiama į esamą situaciją, koronaviruso grėsmę, todėl įmonė apklausia gyventojus, ar jie sutiktų, kad jiems būtų suteikta tokia paslauga. Gavusi pritarimą įmonė žada iš karto imtis valymo darbų su nemokama daline dezinfekcija.

 „Tačiau jei paaiškės, kad mūsų administruojamuose namuose užfiksuotas koronaviruso atvejis, nedelsiant ir nemokamai atliksime pilną pramoninę laiptinių dezinfekciją“, – teigė P. Ugianskis.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, daugiabučių namų administratoriai taip pat domėjosi, kaip ši paslauga, kurią jie suteiks gyventojams, bus jiems finansuojama, tačiau kol kas savivaldybė gali tik tikėtis, kad už paslaugas galės apmokėti gavusi pinigų iš Valstybės rezervo, kurį žadama naudoti ekstremalios situacijos sukeltoms išlaidoms padengti. Anot pavaduotojo, kol kas įmonės naudoja savo rezervus, o vėliau pateiks savivaldybei sąskaitas apie patirtas išlaidas. Savivaldybės pastatą praėjusią savaitę dezinfekavo AB „Kauno Grūdai“. Anot R. Juškaičio, šiuo metu įstaigų ir įmonių vadovams iš tiesų tenka didelė užduotis ieškoti ir pasirūpinti dezinfekciniu skysčiu, kurio rinkoje nėra lengva įsigyti.

Praėjusį ketvirtadienį spaudos konferencijos metu informuota, kad viešosios erdvės kol kas nebus dezinfekuojamos – kol kas nėra tokio poreikio, o ir dezinfekcinio skysčio resursai riboti. Be to, žmonės, kurie galėtų dezinfekuoti viešąsias erdves, kol kas tik rengiami. Anot administracijos direktoriaus pavaduotojo R. Juškaičio, šiuo metu įmonės UAB „Šakių šilumos tinklai“ darbuotojai yra baigę specialius mokymus nuotoliniu būdu ir laukia sertifikatų. Gavę sertifikatus šie apmokyti darbuotojai turės teisę dezinfekuoti viešąsias erdves, jeigu tam atsirastų poreikis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.